ıs Leasıng Borsaya 3.500`den Gelıyor.

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
12 yildirleasing sektorunde faaliyette bulunan Is Leasing halka aciliyor. Is Leasing`in bugun ve yarin yuzde 29.4 oranindaki hissesi sabit fiyatla talep toplama yontemiyle 3.500 liradan halka acilacak. Is Leasing`in sermayesi nakit karsiligi 6 trilyon liradan 8.5 trilyon liraya artirilacak ve mevcut ortaklarin ruchan haklarinin kisitlanmasi yoluyla nakit karsiligi artirilan 2.5 trilyon liralik sermayeyi temsil edecek hisse senetleri halka arz edilecek. Halkaa acilacak hisse senetlerinin yuzde 40`ina denk gelen bir trilyon nominal degerdeki kismi yurt ici bireysel yatirimcilara, yuzde 20`ye denk gelen 500 milyar nominal degerdeki kisim alim gucu yuksek yurt ici bireysel yatirimcilara, yuzde 15`ine denk gelen 375 milyar lira nominal degerdeki kisim yurt disi kurumsal yatirimcilara ve yuzde 10`a denk gelen 250 milyar nominal degerdeki kisim da Is Bankasi ve Is Leasing emekli ve calisanlarina tahsis edildi. Is Yatirim`in konsorsiyum lideri olurken, TSKB Menkul, Eczacibasi Menkul, Yatirim Finansman, Ziraat Yatirim, Ak Yatirim, Sinai Yatirim, Ata Yatirim, Hak Menkul, Oyak Menkul, Tekfen Menkul, Camis Menkul, Kalkinma Menkul ve Meksa Menkul konsorsiyumun diger uyeleri. Is Leasing Genel Muduru Halil Eroglu halka arz sunum toplantisinda yaptigi konusmada leasing sektorunu sanayilesmis ulkeler standardina tasimanin sorumlulugunu duyduklarini ifade etti ve halka acilmasinin bu surecin onemli bir halkasi oldugunu belirtti. Ozellestirmeler sonrasinda gundeme gelecek yeni yatirimlarla leasing sektorunde buyuk bir artis beklediklerini soyleyen Eroglu sozlerine soyle devam etti: "Gectigimiz yil global krizin yansimalarindan ve ekonomide yasana daralmadan leasing sektoru de kendi payini aldi. 1994 ekonomik krizine kadar bir yapilanma sureci geciren, 1995-98 yillari arasinda hizli bir gelisme trendine giren leasing sektorunun islem hacmi, 1999`da, bir onceki yila gore yaklasik yuzde 50 oraninda geriledi. Ancak IMF ile yapilan gorusmeler sonucunda ekonomide olumlu bir havanin esmesiyle 99`un sonundan itibaren sektorde yeniden canlanma bas gosterdi. Ozellikle yabanci sermayenin Turkiye`ye gelmesi ve ozellestirilecek fabrikalarin yeni yatirimlari 2000`de leasing sektorunde buyuk taleplerin soz konusu olacagina isaret etmekte. Ote yandan telekomunikasyon alanindaki yeni gelismeler ve teknolojide kaydedilen ilerlemeler ile hizla eskiyen bilgi islem teknolojisindeki talep artislari da sektore onemli adimlar attiracaktir." Eroglu, 1999`da 30 milyon dolar civarinda islem hacmi gerceklestiren Is Leasing`in 2000 yilinda 80 milyon dolarlik cciro hedefledigini de sozlerine ekledi. Sektorun oncu firmalarindan Is Leasing`in kurucusu ve en buyuk ortagi Turkiye Is Bankasi. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.