İş Yatırım B Tipi Değ. Fon Getiride İlk Sırada Yer Aldı

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İş Yatırım B Tipi Değişken Fonun yıllık getirisi yüzde 70.21

Oldukça kötü günler geçiren borsa , en sonunda IMF’ den acil önlem kredisinin kısa zamanda verileceğine ilişkin haberle birlikte dün yüzde 19.45’lik bir artışla yeniden canlandı. Son üç haftadır para piyasalarında yaşanan yüksek faizli ortam borsayı zor durumda bırakmıştı. IMF’ye ilişkin haberle birlikte bono ve tahvil piyasasında faizler yüzde 200’lerden 100’lere , repo piyasasında ise gecelik oranlar yüzde 2000’lerden yüzde 450’lere geriledi.

Faizlerde meydana gelen hafif düşüş, içerisinde faiz ve repo bulunduran B Tipi Katılma belgelerinde az da olsa düşüş yarattı. Dün A tipi yatırım fonlarının genelinde yüzde -3.34’lük bir düşüş yaşanırken B Tipi yatırım fonlarında yüzde -1.07’lik bir düşüş yaşandı.

Borsanın canlanmasıyla birlikte hisse senedi payı içeren A Tipi fonlarda az da olsa bir artış oldu. Böylece A Tipi yatırım fonlarında en iyi yükselişi Bayındır Menkul A Tipi değişken fon yüzde 1.18 ile gösterirken; B Tipi yatırım fonlarında değişken fonlar yine yükselişteydi.

İş Yatırım B Tipi Değişken Fonun yıllık getirisi yüzde 70.21

Değişken fonlar içerisinde ilk üç en iyi getiriyi sırasıyla İş Yatırım B Tipi değişken fon yüzde 6.35 ile ; Gedik B Tipi değişken fon yüzde 4.42 ile ; Ekinciler B Tipi değişken fon yüzde 3.90 ile oluşturdu.

6 Eylül 1999 yılında halka arz edilen İş Yatırım B Tipi Değişken Fon ; yüzde 95.51 ters repo , yüzde 3.49 hisse senedi payı içermekte. Hisse senedi payının yüzde 100’lük bölümünü ise kağıt sektöründe faaliyet gösteren Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. oluşturmakta.

Fonun geçmiş performansları ise diğer değişken fonlar içerisinde oldukça güven verici. Buna göre son 1 haftalık getirisi yüzde 7.58 ; son 1 aylık getirisi yüzde 8.70 ; son 1 yıllık getirisi ise yüzde 70.21 civarında .



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.