ıslem Hacmi %35, Hisse Senetleri %2.22 Deger Kazandi.

26.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz hafta IMKB Ulusal 100 endeksi bir onceki haftaya gore 75 puan artarak 3384 puandan 3459 puana yukseldi. Hisse senetleri ortalama yuzde 2.22 oraninda deger kazandi. borsa haftaya Refah Partisinin kapatilma davasinin sonuclanmasi ve IMF gorusmelerinin olumlu beklentilerini satin alarak hizi basladi. Refah Partisi lideri Erbakan ve Ecevit`in gorusmesi sonucunda yapilan aciklamalar piyasaya hareket getirdi. Kamu bankacilik ve ozellestirme beklentili kagitlarda baslayan alimlarin genele yayilmasi ile endeks bir onceki gune gore 128 puan birden yukseldi. Buna paralel olarak islem hacmi de 76 triyona ulasti. Bir sonraki gun ise islem hacmi 61 trilyona duserken endekste 36 puan gerileyerek kar satislari etkili oldu. Hafta icinde yapilan Tufex ihalesinin beklentiler cercevesinde gerceklesmesi piyasayi fazla etkilemedi. Ilerleyen gunlerde IMF gorusmelerinin olumlu sonuclanacagi ve Dunya Bankasi`nin Turkiye`ye kredi verebilecegi beklentileri satin alinirken siyasi belirsizlikler sikisikliga neden oldu. Ozellikle Deniz Baykaal`in Susurluk raporu ve erken secimi destekler nitelikteki konusmalari ve Cindoruk`un sistem tikaniyor seklindeki aciklamalari borsada tedirginlige neden oldu. Piyasayi genel olarak kamu hisselerinin ayakla tuttugu goruldu. hafta sonuna dogru tatil oncesi takas uygulamasi nedeniyle yatirimcilarin nakde donme cabasi islem hacmi ve endeksin sikisikligini artirdi. Siyasi gelismeler yine gundemi teskil ederken borsanin kendi ic dinamigi ile hareket ettigi gozlendi. Haftalik toplam islem hacmi Ulusal Pazar`da 246 trilyon 483 milyar liradan yuzde 35.16 artisla 333 triyon 153 milyar liraya ulasti. Gecen hafta IMKB Ulusal 100 endeksi hafta icinde 3384 puanla en dusuk, 3551 puanla en yuksek seviyesini gordu. Sirasiyla CUkurova Elektrik, Tupras, Dogan Holding, Petrol Ofisi, Petkim, Turk Hava Yollari gecen hafta islem hacmi en yuksek hisse senetleri olarak basi cekti. Borsacilar IMF gorusmelerinin netlesmesi ile yabancilarin pozisyon belirleyecekleri konusunda birlestiler. Takas avantaji nedeniyle onumuzdeki kisa haftanin alim agirlikli gececegi tezini savunan borsacilar endeksin 3400- 3600 bandinda sikisacagini soylediler. Asya Borsalari`ndaki dususun de IMKB`ye yansidigini belirten uzmanlar dis piyasalarda duzelme oldugu surece borsanin toparlanacagini kaydetti. Siyasi kanatta bir olumsuzluk yasanmazsa borsada subat ayi icin yukselme beklediklerini dile getiren borsacilar dusuk cikmasi beklenen ocak enflasyonununda bunu destekleyecegini belirttiler. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.