ıstanbul ıstanbul Projesi Start Aldi.

11.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yapi Kredi KorayGayrimenkul Yatirim Ortakligi, gecen yil Kasim ayinda satisina basladigi `Istanbul Istanbul` projesine stard verdi. Onceki gun Kemerburgaz Gokturk beldesinde temeli atilan projenin 2001 yilinda tamamlanmasi onguruluyor. Yapi Kredi Koray Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Genel Muduru Hakan Kodal, Gayrimenkul sektorunde yasanan durgunluga ragmen, projenin 162 evden olusan birinci etabinda 56 evin satildigina dikkat cekti. Dort ay gibi kisa bir sure icinde birinci etabin yuzde 35`ini sattiklarini belirten Kodal, projenin iki etaptan olustugunu ve 215 evden olusan projenin yil sonuna kadar 250`ye ulasacagina dikkat cekti. Birinci etapta gerceklesen satistan yaklasik 15 milyon dolarlik nakit girdisi elde ettiklerini vurgulayan Kodal, Subat ayi itibariyle hedeflerinin yuzde 20-25 uzerinde olduklarini bunun da yil sonu butcesini yuzde 20-25 civarinda yukari cekecegini ifade etti. Fiyatin urun kalitesine gore piyasada cok makul karsilandigini vurgulayan Kodal, evleri 250-300 bin dolar arasinda degisen fiyatlarla musterilere sunduklarini kaydetti. Projenin toplam 70 milyon dolar tutarinda oldugunu ve yaklasik 45-50 milyon dolar yatirim miktari bulunduguna dikkat ceken Kodal, `Istanbul Istanbul` projesinin nakit girdisi acisindan onemli oldugunu vuguladi. Urunun rekabete acik olmadigini ve dolayisiyla su ana kadar hitap edilmemis bir kitleye yonelik olmadigindan dolayi projeye bir ilginin oldugunu ifade eden Kodal, Yaptigimiz arastirmaya gore satislarin yuzde 82`si profesyonel orta ve ust duzey yoneticilerden olusuyor. Projeye olan ilgi. Yapi Kredi`ye finansal acidan duyulan guvenin yani sira Koray`in istiminden ve insaat alanindaki deneyimlerinden de kaynaklaniyor` dedi. Bu projenin tamamlanmasiyla birlikte konsartrasyonlarini ticari gayrimenkuller uzerinde yogunlastiracaklarini belirten Kodal, Nakit pozisyonunuz guclu oldugu icin ticari gayrimenkuller konusunda pazarlik gucumuz olusmus durumda. Hedeflerimiz arasinda birkac proje daha bulunuyor. Bu yil iki yeni projeye baslamayi hedefliyoruz. Yaklasik 25 milyon dolarlik asgari bir yatirim hedefimiz var. Ayrica onumuzdeki uc yil icinde yapacagimiz yatirimlarin agirligi ticari gayrimenkuller alaninda olacak` dedi. Uc kisiden olusan arastirma ekiplerinin, Turkiye`deki butun ticari alisveris merkezi projelerini arastirdigini kaydeden Kodal, bu calismalar arasinda yaptiklari secim sonucunda sirketin agirligini bu projeye verdigine dikkat cekti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.