ıstinye`de Sessiz Bekleyis Hakim.

28.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ekonomi vesiyasette gundemin yogunlastigi bir doneme girilirken, halka arzlar nedeniyle nakit sikisikligi yasayan borsada yatay hareket haftanin ilk islem gununde devam etti. Carsamba gunu yapilacak Anayasa degisikligi onergesinin Mecliste`ki ilk tur oylamasinin sonucunun yani sira, haftasonu aciklanacak olan nisan ayi ve ikinci ceyrek borclanma programi piyasanin kisa vadeli yon tayininde etkili olacak. Kagit bazinda hareketlerin yasandigi birinci seansta endeks 100 puanlik yukselisle 17.769 seviyesinden kapandi. Hisse senetleri ortalama binde 57 oraninda deger kazanirken, islem hacmi 187 trilyon lira oldu. Sikisikligin atlatilamadigi ikinci seansin sonunda endeks gunu 56 puanlik duusle 17.612 seviyesnden kapatti. Gun sonunda, hisse senetleri ortalama binde 32 oraninda deger kaybederken, islem hacmi 367 trilyon lira oldu. Anayasa`nin 69, 86 ve 101`inci maddelerinde degisiklik yapan Anayasa degisikligi teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonu`nda kabulunun ardindan carsamba gunu ilk tur oylamasi yapilacak. Ozellikle, Cumhurbaskani`nin gorev suresinin uzatilmasini ongoren 101`in madde, piyasa acisindan buyuk onem tasiyor. Demirel`in gorev suresinin uzatilmasi halinde, siyasetin golgesinden tam anlamiyla kurtulacak olan borsa, daha sonrasinda ekonomik gelismeleri takip edecek. Oncelikle yilin ilk ceyreginin sona ermesinin ardindan, ay sonu yapilacak nisan ayi ve ikinci ceyrek ic borclanma takvimi portfoy stratejilerinin belirlenmesinde etkili olacak. Tupras`in yuzde 15`lik ikincil halka arzinda ise on talep miktari 14.6 milyon lota ulasirken, uzmanlar on talebin korunmasi icin piyasayi tutma cabalarinin oldugunu vurguluyorlar. Siyasi belirsizlik asilana kadar Tupras icin belirlenecek fiyatin borsada one cikacagi vurgulanirken, onumuzdeki haftanin ilk gununde aciklanacak olan mart ayi enflasyon rakamlari da etkili olacak. Fazla talebin olmadigi piyasada, halka arzlarin da para cekmesi sonucu yatay hareketin devam edecegini ifade eden uzmanlar, endeksin direnc noktalarinda sikistigina dikkat cekiyorlar. (FINANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.