ısuzu Kabina Sigmiyor.

14.09.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Japon Isuzu lisansiylaTurkiye`de uretim yapan Anadolu Grubu sirketlerinden Anadolu Isuzu, 1999 yilinin ilk yedi ayinda gecen yil yuzde 29 olan pazar payini yuzde 507ye cikararak hafif kamyon pazarinin tartisilamiz lideri oldu. Ic pazar liderligini ihracat pazarlarindaki verilerine de tasimak isteyen sirket, Kartal`daki tesislerinin uretim kapasitesinin yeterli gelmemeye baslamasi uzerine GEbze Sekerpinar`da 230 bin metrekare alan uzerine yaklasik 50 milyon dolarlik yatirimla yeni bir tesis acti. Eski fabrikada yillik uretim kapasitesi 7 bin 500 aracti. Yeni fabrikanin uretim kapasitesi ise yilda 12 bin arac. Bu kapasite, ilave bir yatirimla kolaylikla 20 bin adede cikabilecek. Fabrikada NPR kamyon, NKR Wide ve NKR kamyonetle midibus grubunun uretimi yapiliyor. Ayrica NQR kamyon ve TFR pick-up ithal ediliyor. Anadolu Isuzu, kisa sure icinde NQR kamyonu da Sekerpinar`da uretmeyi planliyor. Anadolu Isuzu`da Japon Isuzu`nun yuzde 17, agirlikli olarak ticaret ve finansman sirketi olarak calisan Itochu`unn ise yuzde 12.75 payi bulunuyor. Japonya`daki Hokkaido fabrikasinda dizel ve benzinli olmak uzere yilda 319 bin motor uretiliyor. Fabrikada pistlerde ise yilda 100 prototip arac test ediliyor. Isuzu, testler icin yilda 1 milyon dolar harciyor. Fujisawa fabrikasinda ayda 10 bin arac uretiliyor. General Motors`un (GM) Isuzu`nun yuzde 49`una sahip olmasi nedeniyle uretim basta GM ve Opel olmak uzere cok sayida markada kullaniliyor. Anadolu Isuzu Genel Muduru Kamil Eser, yeni tesisin acilisi nedeniyle Japonya`ya yapilan ziyarette, Isuzu`nun Hokkaido ve Fujisawa fabrikalarini inceleyerek Japon ortaklari Isuzu ve Itochu yoneticileriyle gorustu. Isuzu baskani Takeshi Inoh, Turkiye`nin saglam ekonomisiyle depremin zorluklarini asacagini dusundugunu soyledi. Anadolu Isuzu`nun 1984 yilindan bu yana toplam 72 bin araci Turk yollarina sunmasinin onemine de deginen Inoh, Turkiye`nin kendileri icin Japonya`dan yapilan ihracatta 8 bin 148 aracla ucuncu buyuk pazar olmasina da dikkat cekti. Itochu Otomobilden sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Motoyuki Katsube de Turkiye`nin gelecekte ihracatta da onem kazanacagini soyledi. Anadolu Isuzu Genel Muduru Kamil Eser de ihracata ayri bir onem veriyor. Anadolu Isuzu bugun 15 ulkeye iharcat yapiyor. Bu ulkeler ozellikle hafif kamyon ve kucuk otobus pazarlari acisindan cazip olan gelismekte olan ulkeler. Eser, 1997 yilinda 4.5 milyon dolar olan ihracatin gecen yil 16.2 milyon dolara ciktigini, bu yil ise 25 milyon dolar beklediklerini soyledi. Sirket, Orta Amerika ulkelerini de ihracat pazari olarak hedefliyor. Kamil Eser, Honduras`tan baslamak uzere Panama ve Guatemala`ya ihracat yapmayi planladiklarini acikladi. Anadolu Isuzu 1999 yilinda 150 milyon dolarlik ciro hedefliyor. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.