İtalyan Dericiler Bizden Ürküyor

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İşleme kapasitesi bakımından İtalya`dan sonra dünyada söz sahibi olan Türk deri konfeksiyon sektörü, Türkiye imajı yaratamadığı için liderlik zirvesine yükselmekte zorlanıyor.


Deri işleme kapasitesi bakımından dünyada İtalya`dan sonra ikinci sırada yer alan Türk deri konfeksiyon sektörü, gözünü zirveye dikti. İtalyan deri sektöründe boy gösteren firmaların Türk şirketlerinden çekindiğini belirten Türkiye Deri Konfeksiyon Derneği Başkanı Hüseyin Demirci `Bugün, bizim içimizden dünya markalarıyla boy ölçüşecek firmalar var. Türkiye birinci pazar kimliğini eline almalı` dedi. Türkiye`de Armani, Hugo boss, Donna Karan gibi dünyanın en önemli markalarının deri ürünlerinin dikildiğini ancak, Türkçe ya da Türk çağrışımlı marka adlarıyla üretim yapılmadığına işaret eden Demirci, sektörün fason üretim dönemini kapatıp, marka yaratmak zorunda olduğunu vurguladı. Firmaların kendi başına marka yaratmasının zor olduğunu, öncelikle ülke imajı yaratılması gerektiğini ifade eden Demirci, bunun için de ticari ihtisas fuarlarına, moda etkinliklerine TDKD çatısı altında organize şekilde katılmak gerektiğini kaydetti.
Sektörün en büyük eksikliğinin düzgün pazarlama stratejisi geliştirememek ve uygulayamamak olduğuna değinen Demirci, Uluslarası Deri Günleri Fuarı`nın, sektörün gerçek yapısını ve potansiyelini global pazara aktarmak için iyi bir fırsat olacağını savundu.


ÜRÜNLER ÜNLÜ KANAL FAZİON TVDE;

Deri sektörünün tanıtım stratejisinin açıklandığı toplantıda konuşan Ezgi Ajans Genel Yönetmeni Seydali Gönen, 12 - 14 Ocak 2001 tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap`ta yapılacak olan Uluslararası Deri Günleri Fuarı`nda (UGD) gerçekleştirilecek olan Leatherist Leather Fashion İstanbul defilelerinde sunulan koleksiyon ürünlerinin, dünyanın en büyük moda kanal olan Fashion TV aracılığıyla 141 ülkede 6 ay boyunca tanıtılacağını belirtti. Gönen, dünyada en büyük kapasiteye sahip olan ve en ünlü markalara fason üretim yapan Türk deri sektörünün artık, kaliteli ürütim imajını yerleştirerek, kendi markalarını yaratmak istediğini söyledi.


TÜRKİYE DERİDE MODA MERKEZİ OLMAK İSTİYOR;

Türk deri sektörü yeni vizyonunu belirledi. 2001 yılında yapılacak etkinliklerle,
`Deri Konfeksiyonda Modanın Merkezi Türkiye` imajı işlenecek. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) ve Türkiye Deri Vakfı (TDV) desteği ile tüm dünyada yürütülecek olan kampanya çerçevesinde, tek tek firmalar yerine topyekün sektör tanıtılacak. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.