ızocam 55 Milyon Dolar Ciro Hedefliyor.

05.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Birinci ucaylik donemde pazar payi yuzde 38`e ulasan, gectigimiz yil net satislarini yuzde 44 artirarak 3 trilyon 503 milyar liralik ciro elde eden Izocam, ayni donemde 319 milyar lira net kar elde etti. 1999 yilinda mineral yun sandvic panel, kaucuk izolasyon urunleri, prefabrik klima kanali gibi yeni yatirimlara yoneleceklerini belirten Genel Mudur Ali Ihsan Yalcin, Bayindirlik Bakanligi`nin Bina Isi Yalitimi Yonetmeligi`nin cikmasini bekledikleri 1999 yilinda 50-55 milyon dolar ciro hedeflediklerini kaydetti. Urunlerinin yuzde 27`sini ihrac eden ve 1998 yilinda 12.5 milyon dolarlik ihracat gerceklestiren Izocam, 1999 yili icin 13-14 milyon dolarlik ihracat hedefi belirledi. Ihracatinin yuzde 12`sini Bagimsiz devletler Toplulugu, yuzde 16`sini Yunanistan, yuzde 13`unu israil, yuzde 20`sini Misir, yuzde 6`sini Fransa ve yuzde 33`unu de diger ulkelere gerceklestiren Izocam ISO 9001 kalite sistemi ve ISO 14001 cevre yonetim sistemi uyguluyor. Yalitim bilincini gelistirmek icin 30 yil boyunca caba harcadiklarini vurgulayan Genel Mudur Ali Ihsan Yalcin, son 5 yil icinde sirketin kabuk degistirdiginin altini cizdi. Insaat sektorundeki durgunlugun etkisiyle ic pazarda durulma olduguna isaret eden Yalcin, `Insaat sektorunde Gayri Safi Milli Hasila`nin altinda bir oranda buyume gerceklesiyor. Bu nedenle Turk insaat sektorune cok bagimli olmak istemiyoruz. yalitim sektorunde insaattaki genel trendden bagmisiz bir gelisme var. Yalitim 1992-1998 yillari arasinda yuzde 60 civarinda buyudu` dedi. onumuzdeki donemde piyasadaki rekabete dayanamayan rakiplerin piyasadan cekilmesini beklediklerini belirten Yalcin, `Repodan para kazanan sirketler va ama biz sanayi sirketiyiz. Sanayi sirketleri brut ve asas faaliyet karlariyla yasarlar. Gectigimiz yil faaliyet olarak Ege Bolgesi`nde sikinti yasamamiza karsin, Dogu ve Guneydogu Anadolu oldukca canliydi. 1999`da 50-55 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Bu rakam 1998`de 53 milyon dolardi. Gercekci ve muhafazakar olmak zorundayiz. Ciroda reel buyume saglamayacagiz. Net karimiz ise 198 yili karinin enflasyon orani kadar artirilmasina ilavetten 650 milyar lira kadar artacak. 650 milyar liranin 630 milyar lirasini kocbank`tan elde edilecek temettu olusturuyor` dedi. Cirolarinin yuzde 85`ini yabanci lisansla urettikleri urunlerden sagladiklarina dikkat ceken Yalcin, global sirketlerle isbirligi halinde olduklarini fakat teknolojinin sahibi olmadiklarini belirtti. 20 milyar dolar cirosu olan Sengopen firmasiyla anlasmalirini 5 yillik sure icin yenilediklerini vurgulayan Yalcin, kendi Ar-Ge`lerini kurmayi hedeflediklerini sozlerine ekledi. Uc aylik bilancolarinda Kocbank`tan alacaklari 630 milyar lira tutarindaki temettunun 166 milyar lirasinin bulundugunu belirten Idari Isler Genel mudur yardimcisi Hasan Eroktem, icpiyasa ve ihracattaki daralmadan dolayi stoklarinin arttigini kaydetti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.