Kaçanlar Dönmeye Hazır

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu fonlarını çeken yabancı bankaların köprü kredisi vermeye hazır olduklarını söyledi

IMF`nin acil yardımlarının beş milyar doların altında olmaması gerektiğini belirten Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erkut Yücaoğlu, Daha yukarıda olması daha iyi olur dedi. Yücaoğlu, Ancak, Merkez Bankası`nın döviz pozisyonları ve programı yürütebilmesi açısından, 7 milyar dolarlık çıkışa karşılık 5 milyar dolar gelmesi dengeyi bozmaz diye konuştu.

Fonlarını çeken yabancı bankaların çoğunun köprü kredisi vermeye hazır olduklarını beyan ettiklerine de işaret eden TÜSİAD Başkanı, Yeter ki IMF ile anlaşın diyorlar. Neredeyse aynen dönmek havasındalar dedi ve şu uyarıda bulundu: Önümüzdeki dönemde, erken uyarı sistemini daha net kurmak ve takip etmek gerekiyor.

Böyle bir tecrübe yaşandıktan sonra bazı göstergelerin daha sıkı takip edileceği bir ortama gireceğiz. Hem yapısallar, hem de günlük para hareketlerinin takibi konusunda biraz daha sert ve ciddi takip olacak.

Mali sektördeki gelişmelerin sanayiyi de etkilemeye başlaması üzerine özel sektör temsilcileri olarak önceki gün Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan`ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Yücaoğlu, Onlar da gelişmelerin detaylarını anlattılar ve biz de gördük ki, gerçekten her şey son derece olumlu noktada; bu da bizi son derece rahatlattı dedi ve ekledi: Devalüasyon olmaması gerektiğini söyledik; onlar da aynı fikirde. Reel sektörü rahatlatıcı birtakım kısa vadeli tedbirler gerektiği üzerinde durduk. Bunların Eximbank ile ilgili bölümü bugün çıktı. İhracatta KDV`ler ödenmediği için ihracatçılar da Eximbank pozisyonlarını kapatmakta zorluk çekiyor.

Faiz tuzağına düşmemeli

Yücaoğlu, hükümete gelişmelerin giderek reel sektör açısından zorlayıcı olduğunu anlattıklarını ve reel sektörün büyük hızla tırmanan faizlerin tuzağına düşmemesi gerektiğini vurguladı. Yücaoğlu, hükümetin istekleri konusunda hızlı hareket etmesinden hoşnut olduklarını belirtti. (RADİKAL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.