Kalıcı Konutlarda Sona Doğru

07.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Konutların Kura Çekimleri Bu Ay İçerisinde Yapılacak, Teslimat İse Bayramdan Sonra Gerçekleştirilecek -İlk Kura Çekimi 9 Aralık`Ta Bolu`Daki Konutlar İçin Gerçekleştirilecek. Bunu, 22 Aralık`Ta Sakarya, 23 Aralık`Ta İse Kocaeli İzleyecek -Deprem Bölgesi Afet İnşaat Genel Koordinatörü Akyol: -Süre Konusunda, Prefabrik Konutlarda Olduğu Gibi Bir Yarışın İçerisine Girmeyi Düşünmüyoruz. Yolunu, Kaldırımını Da Yapalım Konutları Öyle Teslim Edelim Diyoruz. Üç Gün Sonra Olsun Ama Temiz Olsun


ANKARA (A.A) - 07.12.2000 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nca yaptırılan ve yapımı bakanlık koordinatörlüğünde yürütülen 23 bin 150 kalıcı deprem konutunun teslimatının, Ocak ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Bu çerçevede, konutların kura çekimleri için valilikler hazırlıklarını sürdürürken, ilk kura çekimi 9 Aralık`ta Bolu`da gerçekleştirilecek. Bunu, 22 Aralık`ta Sakarya, 23 Aralık`ta ise Kocaeli izleyecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Bolu`da tamamlanma aşamasında bulunan bin 458 konutun kurası 9 Aralık`ta yapılacak. Kuraların çekiminden sonra 17 Aralık tarihinde ise teslim töreni yapılacak. Teslim töreninde vatandaşa konutları gösterilecek ancak gerçek teslimat, teslimatla ilgili bazı bürokratik işlemlerin tamamlanabilmesi amacıyla bayramdan sonraya yapılacak. Aynı şekilde 22 Aralık`ta Sakarya, 23 Aralık tarihinde de Kocaeli`nde hem kura çekimi hem de teslim törenleri yapılacak. Bu bölgelerde de teslimatın Ocak ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi. Konuyla ilgili, A.A muhabirine bilgi veren Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Deprem Bölgesi Afet İnşaat Genel Koordinatörü Raci Akyol, deprem bölgelerinde geceli gündüzlü olmak üzere çok yoğun bir çalışma sergilediklerini belirterek, konutlar bittikçe peyderpey teslim edileceğini kaydetti.


Akyol, sanıyorum konutların teslimine bayramdan sonra sıra sıra başlarız. Bittikçe teslim edeceğiz. Öyle hepsi şu gün şöyle bitecek diye bir taahhüdümüz olmadı. Öyle bir şeyin içerisine de girmiyoruz, girmek de istemiyoruz. Çünkü bizim için şu an önemli olan kalitedir. Kaliteden taviz vermeyi hiç düşünmüyoruz dedi. Akyol, şunları söyledi: Konutların tamamlanma aşamasına göre kura çekimi ilk olarak 9 Aralık`ta Bolu`da yapılacak. Burası için teslim töreni ise 17 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Daha sonra 22`sinde Sakarya, 23`ünde ise Kocaeli`de hem kura çekimleri hem de teslim törenleri yapılacak. Teslim törenlerinde yalnızca vatandaşa konutları gösterilecek. Ancak, asıl teslim bayramdan sonra yapılacak. Çünkü konutların teslimatına ilişkin bazı bürokratik işlemleri var. O işlemlerin yapılabilmesi de 10-12 günlük bir süre demektir. Bu şekilde konutları bayramdan sonra teslim etmeye başlayacağız. Halen kalıcı konutların inşaat seviyelerinin yüzde 90-95 mertebesinde olduğunu bildiren Akyol, Artık, ne zaman, nerede, kaç tane teslim edilecek muhabbetlerini bırakmamız gerekir. Biz bu konuda prefabriktekiler gibi bir yarışın içine girmeyi düşünmüyoruz. Amacımız, kaliteden taviz vermeden en iyiyi vatandaşa sunabilmektir. Yani yolunu yapalım, kaldırımını da yapalım konutları ondan sonra verelim diyoruz. Yoksa konutların yüzde 90`ına gelmişsiniz. Yolda çamur içinde yürüyüp eve gittikten sonra bir anlam ifade etmiyor. Biz şimdi onu yapmaya çalışıyoruz. Üç gün sonra olsun ama temiz olsun diye konuştu.


HAVALAR İYİ GİDİYOR

Barajlara su beklendiği bir sırada, kendilerinin de konutların yapımını tamamlayabilmek için yağmur yağmaması için neredeyse yalvardıklarını anlatan Raci Akyol, şu andaki havanın aslında inşaata yapımına uygun olmamasına rağmen, havanın nem oranını dikkate alarak boya yapmaya çalıştıklarını anlattı. Konutların çok kaliteli olduğunu belirten Akyol, bakanlık olarak bunu ülkenin prestij meselesi olarak gördüklerini kaydetti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.