Karla Fiyat Beraber Patladi.

09.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Istanbul Borsasi globalkrizin etkisinden cikmasa da hisse bazinda hareketler devam ediyor. Yilin ilk yarisinda dolar bazinda karini en fazla artiran sirketlerin hisse fiyatlarinin piyasanin taban yaptigi gunlerde, yukseldigi gozlendi. Bu yilin ilk yarisinda gecen yilin ilk alti aylik donemine gore karini en fazla artiran sirket olan Ege Gubre`nin fiyati 1998 yilinin en dusuk seviyesinin yuzde 102.8 uzerinde. Ege Gubre dolar bazinda karini gecen yilin ayni donemine gore yuzde 1.715 gibi yuksek oranda artirmisti. Ege Gubrenin ardindan kar artisinda ikinci sirada yer alan Kipa`nin fiyati da 1998 tabaninin yuzde 173.6 uzerinde seyrediyor. Kipa bu yilin ilk yarisinda gecen yilin ayni donemine gore dolar bazinda karini yuzde 741 oraninda artirmisti. En fazla kar artisi saglayan ilk 10 borsa sanayi sirketi arasinda ucuncu sirada bulunan Mutlu Aku`nin durumu ise digerlerinden farkli. Cunku Mutlu Aku hisselerinin fiyati yil ici taban seviyesinin sadece yuzde 1.9 uzerinde. IMKB`de hisse senetleri islem goren sanayi sirketleri arasinda en yuksek ciro artisini Vestel gerceklestirdi. Sirket GEcen yilin ilk yarisina gore net satislarini yuzde 112 oraninda artirdi. Vestel`in kari da dolar bazinda gecen yilin ilk alti ayina gore yuzde 165 oraninda yukseldi. Vestel hisse senetleri ozellikle son donemde yasadigi hizli hareketle yil icitabaninin yuzde 111.3 uzerine cikmisti. tabi bu cikista Vestel`in ikinci kez ikincil halka arz gerceklestirecek olmasinin da payi bulunuyor. Ilk yariyil verilerine gore borsada islem goren sanayi sirketleri arasinda en yuksek ozsermaye karliligi artisini ise Soksa sagladi. Sirket gecen yilin ilk yarisinda yuzde 17`lik ozsermaye karliligina sahipken, bu yilin ayni donemi sonunda bu oran yuzde 52.25`e cikti. Dusuk sermaye ile calisan Kepez Elektrik Soksa`nin ardindan ozsermaye karliligi artisinda ikinci sirada yer aldi. Sirket gecen yilin ilka lti ayinda yuzde 53.5`lik ozsermaye karliligi ile calisirken, bu yilin ilk yarisinda bu oran yuze 81. .7`ye cikti. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.