Kav, Holdinglesme Yolunda.

02.09.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
1970 yilinda Koc Holdingonderliginde kaliteli kibrit uretmek uzere kurulan Kav, 1991 yilinda ambalaj sektorunde faaliyet gostermek uzere oluklu mukavva ve kutu fabrikasini devreye soktu. 1996 yilinda oluklu mukavva isinin yuzde 50`si American Union Camp Firmasi`na satilarak yari yariya bir joint Venture ortakligi kuruldu. Nisan 98 tarihinde de yine ayni sermaye konulmasi yoluyla kibrit, cakmak ve tutun konularinda dunya liderlerinden Isvec`in unlu Swedish Match AB grubu ile ortak bir sirket kurulmus ve ismi `Swedish Match Kav Kibrit ve Cakmak End. A.S.` olan isletmeye Kav yuzde 40 oraninda ortak oldu. Boylece firmanin oluklu mukavva isinin yanisira, kibrit uretim ve pazarlama faaliyetlerine de Nisan 98 itibariyle son verildi. Dolayisiyla artik esas faaliyet alani bulunmayan sirket, sahip oludgu istirakleri ile varligini surduren bir holding sirketi statusune kavusmaya basladi. Sona eren faaliyetleri nedeniyle, gectigimiz yilin ilk yarisinda 1.7 milyon dolar olan faaliyet giderleri, bu yilin ayni doneminde 380 bin dolara gerilerken, brut kari olmayan Kav`in operasyonel zarari da 380 bin dolar olarak gerceklesti. 1991-1995 yillari arasinda tasidigi banka kredileri nedeniyle, net nakit pozisyonunda bulunan sirket, 1996 yilindan gunumuze dek kisa ya da uzun vadeli herhangi bir bmanka kredisi almadi. Dolayisiyla finansman giderleri 1996`dan beri karlilik uzerinde bir yuk olusturmazken, mali tablolarda dikkati ceken nokta, firmanin devredilen faaliyetleri sayesinde net nakit pozisyonu ve faiz gelrilerindeki artis oldu. 1998`in ilk yarisinda 1.7 milyon dolar olan faiz gelirleri bu yilin ayni doneminde 4 milyon dolara yukseldi. Bu paralelde faaliyet karini yuzde 200 civarinda bir artisla 3.6 milyon dolara cikaran Kav, donem sonunda karliligini yuzde 33.7 artirarak 2.5 milyon dolara yukseltti. 1 Temmuz 1999 itibariyle istirakleri arasinda yer alan Kav Ambalaj`daki yuzde 50 hissesinin tamamini International Paper`in talebi dogrultusunda Sabanci Holding`e satildi. bu satistan yaklasik 16. .2 milyon dolar civarinda nakit girisi saglayan Kav Orman`in esas faaliyet alaninda yasadigi bu buyuk degisikligin sirketin faaliyetlerini v eperformansini ne yonde etkileyecegi ilerde daha acik bir hale gelecek olsa da yil sonu itibariyle 2.4 trilyon lira civarinda bir kar rakamina ulasilacagi tahmin ediliyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.