Kentbank Müdürü Bilen: Banka Sektörünün Sorunu İstikrar

24.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bankacilik Sektörünün Temel Sorunu Ekonomik İstikrardir -Tasarruf Sahipleri Bankalara Güvenmelidir -Tasarrufçunun (Acaba) Dediği Bir Ortamda Yurt Dişindan Kaynak Beklemek Hayalcilik Olur -Bankalarin Türbülans Yaşamasi Doğaldir


ADANA (A.A) - 24.11.2000 - Kentbank Genel Müdürü Veysel Bilen, bankacılık sektörünün temel sorununun ekonomik istikrar olduğunu ifade ederek, tasarruf sahiplerinin bankalara güvenmesini istedi. Veysel Bilen, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bankacılık sektörünü sadece bu günkü durumuna bakarak değerlendirmenin haksızlık olacağını, ülkede son 10 yıldır siyasi istikrarın bulunmayışının bankaları da olumsuz etkilediğini söyledi. Sektörün temel sonunun ekonomik istikrar olduğunu vurgulayan Bilen, şöyle konuştu: Siyasi istikrarsızlık, yurt dışından bankacılık sektörünün kaynak ihtiyacını karşılayacak yapıyı oluşturmasını engelliyor. İstikrar olmayan yerde para kuş gibi uçuyor. Türkiye`de tasarrufçunun (acaba) dediği bir ortamda, yurt dışından kaynak gelmesini beklemek hayalcilik olur.


Biz öncelikle sorunlarımızı kendi içimizde çözmeliyiz. Dünya globalleşti. Arjantin`de yaşanan bir olay anında Türkiye`yi etkiliyor. Yabancıların gözünün üzerimizde olduğu bir ortamda, bizim kendimize olan güvenimizi artırmamız lazım. Ancak o zaman Türkiye yatırım ihracatı yapan değil, yatırım ithalatı yapan bir ülke olur. Böylece bankacılık sektörünün mali bünyesi güçlenir ve oluşacak rekabetten tüm sektörler faydalanır. Tasarrufçunun (Hem en iyi gelir elde edeyim, hem de en emniyetli olsun) mantığı ile yaklaştığını, bu kavramların birbirine ters düştüğünü kaydeden Bilen, Ne kadar çok risk varsa, o kadar çok getiri olur. Tasarruf sahibi bunu unutmamalı diye konuştu. Bankaların türbülans yaşaması doğaldır diyen Bilen, bunun temelinde uzun süren istikrarsızlık döneminin bulunduğunu, hataların geride kaldığını, yapılması gerekenin hatalardan ders çıkartmak olduğunu sözlerine ekledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.