Kerevitas`ta Satis Yuzde 32 Artti.

23.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Kerevitas YonetimKurulu Baskan Yardimcisi Osman Merzeci, 1997 yilinda toplam satislari yaklasik yuzde 28.7 artisla 61.5 milyon dolara cikarttiklarini, 1998 yilinda da ciroyu yuzde 70.7 artisla 105 milyon dolara yukseltmeyi hedeflediklerini soyledi. Merzeci, satislarinin yuzde 65`ini yurticine kalan bolumunu ise yurtdisina yapmayi hedeflediklerini soylerken, ozellikle Avrupa ulkelerine yaptiklari satislari katlayacaklarini belirtti. Uretim kapasitesi ve altyapi olarak 2000 yilina kadar buyume hedeflerini karsilar nitelikte olduklarini soyleyen Merzeci, yatirimlarda 1998 agirliginin bilgi teknolojisine verilecegini ifade etti. Bu yil Scholler Holding ve Merzeci Holding ortakligiyla Scholmer Dondurma Sanayi A.S.`yi kuracaklarini soyleyen Merzeci, yapilacak toplam yatirimin 30 milyon dolar olacagini kaydetti. Sirketin yuzde 51`inin Scholler Holding`e, yuzde 40`inin Kerevitas`a ve kalan bolumunun Merzeci Holding`e ait olacagini kaydeden Osman merzeci, Turkiye`de uretime gecmeden once ithal yoluyla dondurma getireceklerini belirtti. Kerevitas Gida`nin 1997 yilini 40 milyon dolari ic satis, 21.5 milyon dolari ihracat ile toplam 61. 5 milyon dolar ciro ile kapattigini anlatan Merzeci, `Bu gecen yila gore yaklasik dolar bazinda yuzde 30, tonaj bazinda yuzde 32`lik buyume demektir` diye konustu. Ton baligi disinda tum urun gruplarindaki hedefleri yakaladiklarini belirten Merzeci, `Ton baligi grubunda ic pazar payimizi iki katina cikartmamiza ragmen toplam ic talep bizim ongordugumuz boyutlarda gelismedi` diye acikladi. Ihracat hacmini Avrupa birligi`nin ihracat politiklarina gore belirttiklerini soyleyen merzeci, kota problemlerinin de asilmasiyla ihracatta patlama yasayacaklarini belirtti. Ton baliginda Kerevitas`in pazar payinin 1996 Aralik ayi ile 1997 Aralik ayi doneminde yuzde 14`ten yuzde 29`a yukseldigini savunan merzeci, `Icinde bulundugumuz gunler itibariyle ise pazar payimiz yuzde 33`lere kadar cikti` dedi. Merzeci `Hedefimiz tonbaliginda pazar payimizi bu yil yuzde 50`ye yukseltmek ve sonraki yillarda da bu duzeyi korumaktir` dedi. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.