Koc`ta Artik 17 Tane Baskan Var.

07.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Koc Holding,organizasyon yapisindaki yedi grup baskan yardimciligini baskanliga donusturdu. Koc Holding`teki baskanlik koltugu sayisi 17`ye yukseldi. Yeni duzenlemeyle birlikte, Omer Koc Enerji Grubu Baskanligi`na getirildi. Koc Holding`de 1 Nisan`dan itibaren yedi Grup Baskan Yardimciligi, Baskanliga donusturuldu. Boylece, daha once 10 olan Koc Holding`deki baskanlik koltugu sayisi 17`ye cikti. Yeni duzenlemenin Koc`a bir dinamizm getirmek amaciyla yapildigi ogrenildi. Kutsan Celebican Finansman Grubu Baskanligi`na, Bulent Bulgurlu Turizm ve Hizmetler Grubu Baskanligi`na, Omer Koc Enerji Grubu Baskanligi`na, Selcuk Gezdur Yan Sanayi ve Diger Otomotiv Sirketleri Grubu Baskanligi`na, Evren Artam Vakiflar Baskanligi`na, Tugrul Kudatgobilik Endustri ve Halkla Iliskiler Grubu Baskanligi`na, Tamer Sahinbas Insan Kaynaklari Yonetimi Baskanligi`na getirildi. Bu yedi baskan yardimciliginin baskanliga donusturulmesiyle baskan yardimciligi pozisyonu kaldirildi, yerlerine yeni atama yapilmadi. Daha onceden var olan on grup baskanliginin baskan yardimciliklari pozisyonlari ise konumunu koruyor. Koc Holding Genel Kurulu`nda belirlenen Idare Meclisi`nin onceki gun yaptigi gorev bolumu sonucunda, Idare Meclisi Baskanligi`na Rahmi M. Koc, Baskan Vekilliklerine Suna Kirac, Temel Atay ve Hasan Subasi getirildi. Yonetim Komitesi`nde Rahmi M. Koc`un Baskan, Suna Kirac`in Baskan Yardimcisi ve Temel Atay`in uygulamadan sorumlu Uye olarak gorev yapmasi kararlastirildi. Boylece, Mustafa Koc`tan sonra Koc Ailesi`nin ucuncu kusagindan Omer Koc da grup baskanligi gorevini ustlendi. Necati Arikan`in emekliye ayrilmasiyla bosalan Stratejik Grup Baskanligi ve Ali Ihsan Ilkbahar`in emekli olmasiyla bosalan Otosan Grup Baskanligi`na ise henuz atama yapilmadi. Bu arada Koc Holding`de yapilan yeni bir duzenlemeyle eskiden Finansal Hizmetler Grubu Baskani Tevfik Altinok`a bagli olarak faaliyet gosteren Koc Finans ve Koc Allianz, artik Finansman Grubu Baskani Kutsan Celebican`a baglandi. Kocbank Yonetim Kurulu Baskanligi`ndan ayrilan Tevfik Altinok`un da Finansal Hizmetler Grubu Baskanligi ise halen suruyor. Altinok`tan bosalan Kocbank Yonetim Kurulu Baskanligi`na ise Burhan Karacam 1 Nisan`dan itibaren atandi. Karacam, diger sirketlerden farkli olarak herhangi bir grup baskanina bagli olarak degil, dogrudan Koc Holding Yonetim Komitesi`ne sorumlu olarak calisacak.
Sofya`da Ramstore acacak: Koc Holding istiraklerinden Ramstore, batidaki ilk Ramstore`unu Bulgaristan`da aciyor. Koc, bu ilk Ramstore`dan sonra Orta Asya ulkelerinde oldugu gibi batida da hizla buyumeyi planliyor. Yurtdisinda toplam 12 magazasi bulunan Migros, Orta Asya`nin yanisira artik bati ulkelerinde de Ramstore`larinin sayisini artiracak. Ramstore Bulgaria, Sofya`daki ilk Ramstore magazasini 2000 yili Kasim ayinda hizmete sokacak. 16 bin metrekarelik acik alan uzerinde 4 bin metrekarelik kapali alana kurulacak olan Ramstore`un 12 milyon dolara mal olmasi planlaniyor. Yurtdisinda Ramstore ile buyuyen Migros, yilda toplam 150 milyon musteriye hizmet veriyor. Migros`un yurtici ve yurtdisi satislari toplami 1999 yili sonunda 1 milyar dolari asti. (HURRIYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.