Koc`ta Ikincil Halka Arza Yetki.

01.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Koc Holding`in dungerceklestirilen genel kurulunda Idare Meclisi`ne sirket hisselerinin ikincil halka arz yapilabilmesi icin yetki verildi. Sermaye tavanini 16 trilyondan, 50 trilyona artirilmasi icin ana sozlesmenin 8. maddesi degistirilirken, bir de gecici madde eklendi. Gecici maddeye gore sermayenin 25 trilyona ulasmasina kadar yapilacak sermaye artirimlarinda ruchan haklarinin o anki serayenin yuzde 10`unu asmamak kaydiyla kisitlama yetkisi Idare Meclisi`ne verildi. Boylelikle Koc Holding`in halen 16 trilyon 25 milyar lira olan sermayesi 25 trilyona kadar artirilmasiyla Idare Meclisi ikincil halka arz ya da ADR satis karari alabilecek. Ancak Koc Holding`in yapilacak hisse satisi en fazla 2.5 milyon lot olabilecek. Koc Holding`in dun Nakkastepe`deki merkezinde gerceklestirilen 34. Genel Kurul`una Idare Meclisi yuzde 20 oraninda temettu dagitimini teklif ettik. Ancak bazi hissedarlar bu orani az buldu. Bunun uzerine Alpay Bagriacik, bedelsiz sermaye artirimina gidilecegini acikladi.
"Efes`te siyasi sigorta" Anadolu Grubu`nun en son halka acilan sirketi Efes Sinai Yatirim Holding Kazakistan, Azerbaycan, Turkmenistan ve Rusya`daki tum siseleme fabrikalarini siyasi risklere karsi sigortaladi. Dunya Bankasi`nin bir yan kurulusuna yaptirilan sigorta kapsaminda kamulastirma, savas, darbe gibi riskler bulunuyor. Sirketin bilancosunda 4.8 trilyon olarak gozuken soz konusu istirakleri icin her yil topla 1.3 milyon dolarlik sigorta primi odeniyor.
"Erciyas yuzde 8 buyuyecek" Erciyas Bira bu yil yuzde 8 reel buyume hedefliyor. Pazarin yuzde 75`ini elinde bulunduran Efas grubu`nun Marmara Bolgesi`ndeki temsilcisi olan sirketin bu bolgedeki pazar payi yuzde 84. Gecen yila gore pazar paylarini yuzde 2 oraninda artirdiklarini belirten Erciyas Biracilik Genel Muduru Erdal Tunca, Marmara Bira`nin 70.000 litre kapasiteli tesislerini alarak kapasite sorununu da cozeceklerini soyledi. Bu yil icin 3-4 milyon dolarlik yatirim ongoren sirket, kapasitesinin yuzde 95`ini kullaniyor. Tunca, Efes Sinai Yatirim`in yuzde 22`sine sahip olduklarini ancak bunun yuzde 9`unu satarak paylarinin yuzde 13`e indigini soyledi.
"Alarko ortakligi" Alarko Holding`in Genel Kurulu`nda Alarko Sanayi`nin yuzde 42`sinin bir amerikali sirkete satilmasi ile ilgili islemlerin tamamlanmak uzere oldugu ve bayramdan sonra kararin aciklanacagi belirtildi. Yonetim Kurulu Baskani Ishak Alaton ortaklik cercevesinde Gebze`de yeni bir fabrika icin calismalarin baslatildigini ve satis sonrasi elde edilecek karin sermaye artiriminda kullanilacagini belirtti. Alarko Holding`in istiraklerinin 1997 yili karlarinin 10 trilyon civarinda oldugunu belirten Holding Yonetim Kurulu Uyesi ve Murahhas Aza Uzeyir Garih de satista hukuki ve finansal incelemelerin sona erdigini ve isin burokratik kisminin kaldigini ifade etti.
"Goodyear`in yatirimi" Net kari 5.2 trilyon lira olan Goodyear ortaklarina yuzde 650 temettu dagitacak. Genel Mudur Billi stokel, 1997`deki en onemli gelismenin Adapazari ve izmit fabrikalarina yapilan 80 milyon dolarlik modernizasyon calismalarinin oldugunu soyledi.
"Pimas`in gozu dunyada" Pimas gelecek 5 yil icinde sektorde iki kat buyumeyi hedefliyor. 1994 yilindan bu yana ihracatini 18.9 kat artiran Pimas`in satislarin 1996 yilina oranla yuzde 1.39 arttigi ve yurtdisinda ozellikle de Rusya pazarinda buyumeyi hedefledgi belirtildi. (LIBERAL BAKIS)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.