Koc`tan 2.5 Milyar Dolarlik Yatirim.

09.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Koc HoldingYonetim Komitesi Uyesi Temel Atay, yasanmakta olan ekonomik krize ragmen Koc Toplulugu`nun 2000`li yillara 2,5 milyar dolarlik yatirim hacmi ile girdigini bildirdi. Topluluk yapilan bu yatirimlar sonucunda 2003 yilinda 3.2 milyar dolarlik ihracat hacmine ulasmayi hedefliyor. Koc Toplulugu`nun finansal yapisi, yatirimlarina yonelik hedefleri ve global pazara acilma stratejileri, Holding`in 4 profesyonel yoneticisi tarafindan Holding`in Nakkastepe`deki merkezinde duzenlenen bir basin toplantisi ile aciklandi. Toplantida Stratejik Planlama Grubu Baskani Necati Arikan, Koc Toplulugu`nun 1998 yilinda toplam cirosunun 12.6 milyar dolar, net cirosunun ise 5.8 milyar dolar oldugunu belirtti. Toplulugun net cirosunun Turkiye milli gelirinin yuzde 3`unu temsil ettigine dikkat ceken Arikan, Toplulugun ihracatinin ise Turkiye ihracatinin yuzde 3.1`ini olusturdugunu kaydetti. Toplulugun buyume hizinin Turkiye`nin ekonomik buyume hizinin 2 katindan fazla oludguna isaret eden Arikan, `Son 10 yilda genel ekonomik buyume hizi ortalama yuzde 4.6 iken, Koc Toplulugu buyumesi inis cikislara ragmen yuzde 9.5 olmustur` dedi. Arikan, Koc Holding`in faaliyet gosterdigi alanlarin buyuk cogunlukda Turkiye pazarinda lider konumda oldugunu kaydederek soyle konustu: `Arcelik, Beko, Aygaz, TDD, Koc finans, Izocam piyasa lideridir. Turkiye capinda en yaygin satis ve servis agina sahibiz.`
Sirket birlesmeleri olacak
Koc Holding ileride verimsizlik ve rekabet yonunden duzeltemeyecegini dusundugu alanlarda eliminasyon ve konsolidasyonlara gidecek. Daha once bu nedenle Arcelik-Ardem, Otosan Pazarlama-otosan gibi sirketler birlestirilmisti.
Telekom ve enerji yeni alanlar: Turk telekom ve GSM 1800`un ozellestirme ihalesine hazirlanan koc Holding bu amacla dunyanin buyuk Telekominukasyon sirketlerinden SBC il eanlasti. Koc-Net Kurumsal Network olusturulacak. Bunun icin once varolan Koc Net agi genisletilecek, bu daha sonra bayilere, yan sanayiye ve devamli is yapilan kurumlara acilacak. Networkun ileride de tum musterilere acilmasi planlaniyor. Enerjide Kangal ve Seyitomer termik santrallerinin isletim hakkini alan Koc Holding, simdi de Adana Tufanbeyli Termik santrali ihalesinin sonuclanmasini bekliyor. Koc Holding`in Turkmenistan Dogalgaz boru hatti projesi uzerinde calismalari da suruyor.
Hedefler:
Ford-Otosan`in 1 milyar dolarlik ihracat yapmasi hedefleniyor.
Tofas`in ihracat hedefi ise 800 milyon dolar.
Migros`un 2004 yilinda yurticinde toplam 1250 magazaya, yurtdisinda da 40 magazaya ulasmasi hedefleniyor.
Hayvancilik Projesi`nin diger yatirimcilara da ornek olmasi arzulaniyor. Projenin 2000 yilinn sonunda faaliyete gecmesi planlaniyor.
Halen 78 subesi olan Kocbank`in 2002 yilinda 100 subeli bir banka olmasi hedefleniyor. Banka`nin Azerbaycan`da banka kurma calismalari devam ediyor: Banka`nin istiraklerinden Koc Finans`in faaliyetleri cesitlenerek buyuyor. Akilli kart uygulamasi basladi. Ozbekistan`da leasing sirketi kurma calismalari var. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.