Kolaydan Baslayacagız.

24.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sabanci Holding Projeler GrubuBaskani Ali Sabanci, Koc ve Dogus Holding arasinda planlanan isbirliginin turizm sektorunden baslamasi uzerinde gorus birligine varildigini soyledi. Birlesme planlarinin ayrintilari uzerinde calismalar icin Rahmi Koc`un iyilesmesi, diger patronlarin da bayram seyehatlerinden gelmesi bekleniyor. Turkiye`de yuzzyilin birlesmesi olacak Sabanci, Koc ve Dogus arasinda planlanan isbirliginin ilk adimi turizm turizm sektorunde atilacak. Turizm, uc holdingin de buyume stratejisinde 1.derecede onemli yer tutmuyor. Ali Sabanci, Sabanci Holding icin birlesmeye baslamanin anlamini soyle anlatiyor. "Turkiye`de bizim 3.5 tane otelimiz var. 3 tanesi faal, bir de Adana`da yapilmakta olan var. 2001 yilinin ilk aylarinda Adana`daki bitecek. Bu dort otelin yatak kapasitesini toplasan biz Sabanci olarak Turkiya`daki ilk 5 ya da 10 turizmcinin icine girecegiz. Bizim turizm isimiz nasil gelismis? Firsatlar degerlendirilmis. Ankara`daki otel alinnmis. ParkSa Hilton alinmis, Mersin`deki Hilton`a yatirimci olarak girilmis. Turizm sektorune girisimiz genel bir stratejinin parcasi olarak degil. Temelde isadami olanlarin firsatlari degerlendirmesinden olusmus. Demek ki bizim portfoyumuz icinde banka, tekstil, cimento, gida, perakendecilik gibi birinci sinif onem tasimayan ancak, kendi icinde bakildiginda Turkiye`de kayda deger bir yeri olan bir sektor turizm." Sabanci Holding icin sayilan gerekcelerin Dogus ve Koc icin de gecerli oldugunu kaydeden Ali Sabanci, Dogus Holding`den ust duzey yetkililer ve Necati Arikan`la konustugunu, onlarinda bu gorusleri paylastigini belirtiyor ve cagrida bulunuyor: "Bunlari birlestirip belirli bir hacme getirebilir miyiz?" Ali Sabanci birlesme sonucunda 2+2`nin 5 edecegini de su ornekle anlatiyor: "Dort otelden olusan bir zincirin yuzde 100`une sahip olmak var. Ya da cok daha fazla otel, marina ve bircok havayolu sirketinin ucte birine ortak olmak var. Yanyana koydugumuz zaman muhtemelen Turkiye`nin en buyuk otel zinciri bizim olur. Boyle olunca ben onu daha kolay halka acarim. Bu boyutta bir zincir sermayesi piyasalarindan daha rahat faydalanir. Oyle bir yatak kapasitesine gelebiliriz ki, bizim bu kapasiteyi kullanabilmemiz icin yurtdisindan turist getirmemiz gerekir. O zaman bir seyehat acentasini satin aliriz." (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.