Komili Su`ya Koç, Yaşar ve Fiba Talip

15.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Halis Komili, bundan dört yıl önce TÜSİAD (Türk sanayicileri ve İşadamları Derneği) başkanlığını bıraktıktan sonra yaptığı ilk basın toplantısında `Artık işlerime daha çok zaman ayırcağım` demişti. O zaman bazı yeni alanlara da gireceğinin sinyallerini veren Komili, bu konuda adım atmakta da fazla gecikmedi.

Komili, 1996`nın ilk aylarında su sektörüne gireceğini açıkladı. 1997`nin ilk aylarında Tekirdağ`ın 1997`nin ilk aylarında Tekirdağ`ın saray ilçesinde kaynağını İstrancalar`dan alan bir su tesisi kurdu. 1997`de de Türkiye`nin ilk damacanalı sularını piyasaya sürdü.

Ancak aradan geçen sürede ortaklar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı Komili Su 5 Mayıs 2000`de kapandı. Yaklaşık beş aydır kapalı olan Komili Su için şimdi Koç Holding, Yaşar Holding ile Fiba Holding devrede. Koç ve Fiba perakende zincirleri için Komili Su`yu almak istiyor. Yaşar ise damacana sektöürnde var olmak için Komili Su`ya talip. Ancak Komili Su`nun hem kaynağı ham de Saray`daki fabrikası için yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alınmış değil. Taraflar ise bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.

Komili su ambalajlı su pazarında `geri dönüşümlü` yani 19 litrelik polikarbonat şişelerde 1997 yılında çıkmıştı. Sektörün ilk örneği olan Komili Su`nun fabrikası, 4.5 milon dolarlık yatırımla kaynağın yanına kurulmuştu. Yüzde 55 hissesi Halis Komili`ye ait olan bu yatırımda geri kalan yüzde 45 hisse ise STFA`nın ortaklarından Aykut Gürlek`e aitti.

Sektöre çok hızlı giren Komili su, bir süre sonra pazar kaybetmeye başladı. Düşen ciro, iki ortak Komili ve Gürlek`in arasını açtı. Gütrlek, Halis Komili`yi şirketi zarara uğrattığı gerekçesi ile dava etti ve Komili Su`nun iflasını istedi.

Şimdi piyasalardan gelen haberlere göre Komili, piyasaya `Sek Su` olarak çıkmaya hazırlanan Koç ve Gima Su olarak hazırlanan Fiba ile görüşüyor. Komili Su`ya Halis Komili`nin 10 milyon dolar istediği söyleniyor. Ortaklar Komili Su için fabrakaya 4 milyon dolar, isim hakkına 3 milyon dolar, Ar-Ge çalışmaları ile dağıtım hattına da 3 milyon dolar istiyor.

Komili su ile görüşenler arasında polikarbonat ambalaja hazırlanan Pınar`ın da adı geçiyor. İlk kez polikarbonata girecek olan ve bunun için yğun bir şekilde kaynak arayan Pınar`ın da Komili Su`ya talip olduğu söyleniyor.(EKONOMİST)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.