Konya Hedefini Yakalayacak.

27.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Konya Cimento Genel MuduruBahadir, 1998`de 10 trilyon liralik ciro hedefini asabileceklerini soyledi. Bahadir `Yatirimlarla 2010 yilina kadar olusabilecek talebi karsilayabilecegiz` dedi Konya Cimento Genel Muduru Ercan Bahadir, sirketin bu yil 10 trilyon liralik ciro hedefine ulasacagini, hatta bu hedefin asilabilecegini soyledi. Bahadir, "Agustos ayi ortasina kadar olan gelismeler programimiza paralel gidiyor. Eger kosullarda cok onemli bir degisim olmazsa 1998 yili hedeflerimizi yakalayacagiz" diye konustu. Gecen yil 858 bin ton cimento uretimi ve satisi gerceklestirdiklerini belirten Bahadir, bu yil icin 890 bin ton satis hedefi koyduklarini ifade etti. Bahadir, "1997 yilinda tamamlanan yatirimlarla yilda bir milyon ton klinker uretim kapasitesine ulastik. Ayni yatirimla cimento uretim kapasitemiz de bir milyon tona cikti. Hesaplarimiza gore bu, bize 2000 yilina kadar yetecek. Bu yil gerekirse ek 200 bin ton klinkeri disaridan alip isleyebilecegiz" dedi.Bu yil yeni bir yatirim asamasi icin karar aldiklarina da isaret eden Bahadir, bu yatirimin temelini de kasim ayinda atmayi planladiklarini soyledi. Bahadir, "Bu yatirimla ikinci bir hat kuracagiz. Eylul 2000`de bu yatirim bitecek ve 2010 yilina kadar olusacak tum talebe yetecek kapasiteye ulasacagiz. Bir baska deyisle bugun bir milyon ton olan kapasite 2000 yilinda 1.4 milyon tona cikacak. Kapasitemiz 2010 yilindan sonra da 2030 yilina kadar yetecek sekilde yuzde 100 artisla 2.8 milyon tona cikacak" diye konustu. 1996 yilinda basladiklari ve 2000 yilinda tamamlanacak yatirimlar icin toplam 80 milyon dolar ayirdiklarini belirten Bahadir, bunun 25 milyon dolarlik kisminin kullanildigini ifade etti.Konya Cimento`nun faaliyette bulundugu bolgede yillik tuketim artisinin ortalama yuzde 7 duzeyinde olduguna isaret eden Bahadir, yalniz Konya merkezdeki tuketimin sirket toplam uretiminin yuzde 50`sini olusturdugunu anlatan Bahadir, kalan bolumun guney kesimi basta olmak uzere 150 kilometre capindaki alan icinde bulunan tum bolgelere dagittiklarini soyledi. Bahadir, bu yil turizmdeki duraksama nedeniyle guneydeki pazarin ongordukleri hizda gelismedigini ifade ederek, "Biz de orada dogan acigi diger cevre pazarlara agirlik vererek kapatmaya calisiyoruz" dedi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.