Kore Borsasi Krizi Asti.

28.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bilgisayar ve Internethisselerinin buyuk rol oynadigi Guney Kore Borsasi likidite bollugu ve issizlik endiselerinin azalmasiyla Asya krizi oncesinde gordugu seviyenin uzerine cikmis oldu. bilesik endeks bugun yuzde 1.28 oraninda artisla 793.98 seviyesinde kapandi. Bu seviye, endeksin Asya krizi oncesinde gordugu 792.29 seviyesinin ustunde ancak, 24 ekim 1996 tarihindeki 804.44 zirvesinin altinda bulunuyor. Dogwon Securuties`den Choo Hee -Yup `Piyasaya para akiyor. Yatirimcilar, likidite fazlasindan kaynaklanan mevcut cikisin kar odakli bir cikisa yol acacagini dusundukleri icin daha iyimser` diyor. Almanya`da Siemens, ABD ve Asya`da bulunan sirketlerle olan bagi sayesinde kazanc saglarken, Metro`nun, ilk uc ayda beklenenin uzerinde bir kar elde ettigi bildirildi. Diger Avrupa piyasalari da bilgisayar ve teknoloji firmalari onculugunde yukselis kaydetti. Londra`daki Hill Samuel asset Management`in baskani Rupert Della Porta `Biz teknoloji sirketlerinin onemli oldugunu dusunuyorduk, simdi kazanclardan memnunuz` dedi ve `teknoloji sektoru tum dunyada buyuk bir genisleme kaydetti` seklinde devam etti. Alman DAX Xetra indeksi yuzde 12.45, Nasdaq Composite indeksi yuzde 2.4, Japonya`da ise Nikkei yuzde 0.7 yukselis yasadi. Siemens 0.3 euro duzeyinde artarak 71.3 olurken, Metro ise 0.95 euro yukselerek 65 seviyesine ulasti. metro 1999`un, son uc ayin satisinin yuzde 7.4 yukselerek 10.6 milyar dolar elde ederek surpriz yapti. Fransa`nin kimya devlerinden Rhodia da ilk uc ayda beklenenin uzerinde olarak 44 milyar euro net girdi sagladi. Peugeot Citroen ise ilk ceyrek aciklamasini aciklayarak gecen sene ayni doneme oranla yuzde 5 buyume kaydedildigini bildirdi. L`Oreal`den sonra, dunyanin ikinci buyuk sac bakim firmasi olan Wella, 1998 net girdisini yuzde 25 yukselis kaydederek 70.8 milyon dolara ulasti. Dow Jones Avrupa 50 indeksi yuzde 0.8 artisla 32.23 puan ardarak 3684.82 duzeyine geldi. 33 sermaye hissesi yukselirken, 16 tanesi gerileme kaydetti. Ote yandan, Kore borsasi da Kore Telekom onculugunde yukselis yasadi. Kosbi endeksi yuzde 1.9 dolayinda 15.15 artarak 791.45 ile 1997 yili 16 Haziran gununden bu yana en yuksek konuma ulasti. Toplam 375 sermaye hissesi yukselirken, 404 tanesi dusus yasadi, 89 hissede ise degisim olmadi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.