KÖRFEZ DESTEĞİ MORAL OLDU

22.09.2016 - 15:41 | Son Güncelleme :
KÖRFEZ DESTEĞİ MORAL OLDU | Genel Haberler

6-8 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global’e katılan Türk gayrimenkul şirketleri Körfez ilgisi ile moral buldu.

Arap yatırımcılar fuar boyunca Türkiye’den yaklaşık 1.2 milyar liralık konut ve ofis rezerve etti. Türkiye’nin yatırım için güvenli bir adres olduğu mesajını veren Türk iş adamları işbirlikleri için de yabancı yatırımcılar ile görüşmeler gerçekleştirdi.

                                 

ARTAŞ: 3.5 MİLYAR DOLARLIK KÖRFEZ ÇIKARMASI

Artaş İnşaat, Dubai Cityscape Fuarı’na 3 milyar 570 milyon dolar yatırım değerine sahip 6 proje ile katıldı. Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Körfez bölgesinin yatırımcılarından tam not aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Konutları markasının yeni halkası ‘Avrupa Office Ataşehir’ projesi de ilk kez Dubai’de görücüye çıktı. Körfez bölgesinin önde gelen yatırımcılarına tanıtılan Avrupa Offices Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi’nin tam karşısında 38 katlı bir kulede ofis ve ticari ünitelerden oluşuyor.

Dubai Cityscape Fuarı’na katılımda öncelikli amaçlarının Türkiye’nin potansiyelini ve Türk inşaat sektörünün gücünü yabancı yatırımcılara tanıtmak olduğunu belirten Süleyman Çetinsaya: “Dubai Cityscape Fuarı bizim için büyük önem arz ediyor. Dünyanın en büyük gayrimenkul sektörü buluşması olarak anılan bu buluşma önemli yatırım fonlarını firmalarla bir araya getiriyor. Türkiye de bu sektörde söz sahibi ve son derece değerli bir konumda. Bu anlamda bizler de ülkemizin potansiyelini uluslararası arenada yabancı yatırımcılara tanıtmayı misyon olarak üstlendik. Ciddi bir hazırlığın ardından fuara 3 milyar 570 milyon dolar değerindeki 6 projemizin tanıtım materyallerini getirdik. Fuarın en büyük stantlarından birini kurarak, burada Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı ve ülkemizin potansiyelini tanıttık. Körfez bölgesinin yatırımcıları Türkiye’ye çok sıcak bakıyor. Yatırımcıların bu yaklaşımının iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgeden bugüne dek tüm projelerimize talep aldık. Bizleri İstanbul’da ziyaret eden ve projelerimizden konut ofis alan gruplar oldu. Bu yıl da fuarda önemli kontaklar kurduk.” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜKYALI İSTANBUL: ARAPLARIN GÖZÜ KAZLIÇEŞME’DE

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Kazlıçeşme’de hayata geçireceği, Büyükyalı İstanbul projesi, Dubai’de düzenlenen Cityscape fuarında tanıtıldı. 4.2 milyar liralık proje Körfez yatırımcılarının beğenisini kazandı.

İstanbul Zeytinburnu’nda hayata geçen Büyükyalı İstanbul projesi Dubai’de gerçekleşen Cityscape Global fuarında yabancı yatırımcılara tanıtıldı. Fuarla ilgili görüşlerini paylaşan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık “Büyükyalı, Cityscape Dubai’de ilk kez Körfez bölgesindeki yatırımcılara tanıtıldı. Projemiz özellikle, Emlak Konut güvencesinde yürütülen bir proje olması, sunduğu yatırım değeri, tüm ulaşım akslarının merkezindeki lokasyonu ve Atatürk Havalimanı’na yakın konumu gibi özellikleriyle yatırımcıların beğenisini kazandı. 22 Eylül tarihindeki lansmanımızın öncesinde Arap yatırımcılardan ön talep topladık” dedi.

İstanbul,’un yabancı yatırımcıların gözde adresi haline geldiğine dikkat çeken Akbalık şunları söyledi: “Avrupa’nın sayılı şehirleri arasında yer alan İstanbul, artık marka bir şehir. Büyükyalı, devlet yatırımlarıyla çehresi değişen Kazlıçeşme sahil yolunda, İstanbul’un tam merkezinde yer alıyor. Büyükyalı’da, denizin tüm avantajlarından yararlanma imkanıyla birlikte her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir sosyal yaşam sunuyor, İstanbul’un boğaz hattını uzatıyoruz. Fransa’daki MIPIM Fuarı’nda, ulaşım yatırımlarının, Kazlıçeşme’de yoğunlaşmasından ve alternatiflerin çeşitliliğinden söz etmiştik. Geçen 6 aylık dönemde, bu yatırımların ne kadar hızlı bir şekilde ilerlediğini birlikte gördük. İstanbul’un kara, deniz ve raylı sistem ulaşım akslarının kesiştiği  Kazlıçeşme’de yer alan Büyükyalı’nın yatırım değeri, yapımı devam eden Marmaray Zeytinburnu durağı, Avrasya Tüneli ve yeni sahil yolu ile daha da artacak.”

Haberin Devamı

EMLAK KONUT: YABANCI YATIRIMCI HIZ KESMEDİ

Dünyanın en önemli ve en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan ‘Dubai Cityscape’ bu yıl da Körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok yatırımcı ve satıcıyı bir araya getirdi. Dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri ile Körfez yatırımcılarını buluşturan ‘Dubai Cityscape’te, Emlak Konut GYO da yerini aldı. Fuarın ardından ‘Dubai Cityscape 2016’yı değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Körfez yatırımcılarının Türk firmalarına ilgisine dikkat çekti. Türk firmalarının bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılara projelerini maketleriyle, katalog, broşür ve dev ekranlarla tanıtımını gerçekleştirdiğini belirten Kurum, Emlak Konut standını ziyaret edenlere Türkiye konut sektöründeki fırsatları ve Türkiye gayrimenkul pazarını anlattıklarını dile getirdi.

Türkiye’deki yabancı konut satışlarına bakıldığında son yıllarda gözle görülen yabancı artışlarında Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin ilk sırada yer aldığını ifade eden Murat Kurum, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yabancıların yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini görüyoruz. Yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bu organizasyon, sektörün öne çıkan projelerini sergileyerek gerçek alıcı ve satıcıları bir araya getirmiştir. Bu tip buluşmalar, ziyaretçilere projelere ait bilgileri doğrudan yetkililerden alma fırsatı vermektedir. İnşaat firmalarımız artık sadece iç pazara konut satma amacıyla çalışmıyor. Bunun yerine projelerini dış pazarlara tanıtıyor, yabancı gruplarla iletişim halinde olmaya özen gösteriyor. Kendi markasını ve Türk inşaat sektörünün gücünü, potansiyelini ve özgüvenini uluslararası platforma taşıyor. Gayrimenkul sektörü yüksek potansiyele sahip fırsatlar sunmaya devam ediyor, herkes emin olmalıdır ki; Türkiye tüm dinamizmi ile yola devam etmektedir” diye konuştu.

KUZU GRUP: ÜLKEMİZ İÇİN FUARA KATILDIK

Kuzu Grup, Dubai fuarına 2.7 milyar dolar yatırım değerine sahip SeaPearl projesi ile katıldı. Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Türkiye’nin yatırım yapılabilir güvenli bir liman algısını, güçlü demokrasisini ve yükselen ekonomisini  Körfez yatırımcılara sunma şansı bulduk. Bu yıl ülkemiz için Cityscape’deydik, satış ikinci plandaydı” dedi.

Türk gayrimenkul sektörünün her yıl merakla beklediği Dubai Cityscape Global Fuarı, bu yıl 6-8 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlendi. SeaPearl Ataköy ile uluslararası platformlarda boy göstermeye devam eden Kuzu Grup, Türk firmaların büyük ilgi gösterdiği Dubai Cityscape Global Fuarı’nda yabancı yatırımcılar ile sıcak temas halinde bulundu. Mimarisi, konumu ve sosyal donatıları bakımından dikkat çeken SeaPearl Ataköy projesine yabancı yatırımcılar ilgi gösterdi. İstanbul Ataköy’de yer alan SeaPearl Ataköy ile fuara katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek olan Jumeirah Group’un CEO’su Stefan Leser’la SeaPearl Ataköy standında bir araya geldi. Dubai Cityscape 2016 fuarının Türk gayrimenkul geliştiricilerinin önem verdiği uluslararası bir organizasyon olduğunu belirten Özen Kuzu, “Geçtiğimiz sene konut sattığımız yatırımcılar bu yıl da yakın dostlarına projemizi göstermek için fuara davet etmişler. Bu gelişmeler bizler için çok önemli. Bayram tatilinden sonra birçok yabancı yatırımcıyı ülkemizde ağırlayacağız” diye konuştu.

SeaPearl Ataköy’deki otel ve rezidans biriminin Jumeirah Group tarafından işletilecek olmasının bu yıl projeye olan merakı daha da artırdığını söyleyen Özen Kuzu, “Nisan ayında duyurduğumuz işbirliğimiz özellikle yabancı yatırımcı üzerinde büyük yankı uyandırdı. Bu durumu bu yılki fuarda daha iyi anlama imkanı bulduk” dedi.

TAHİNCİOĞLU: TÜRKIYE’NIN GÜCÜNÜ DUBAI’DE ANLATTI

Tahincioğlu, Dubai’deki gayrimenkul fuarına 3 projesi ile katıldı. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde uluslararası boyutta organizasyonlar daha da önem kazanıyor. Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve sektörümüzün gelişimini anlatmak için önemli fırsat yakalıyoruz. Türkiye’nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatlar değerlendirilmeli” dedi.

Tahincioğlu, dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından biri olan ve Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2016 Fuarı’na 3 ayrıcalıklı projesi ile katıldı. Cityscape Global 2016 fuarında Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projelerini görücüye çıkaran Tahincioğlu uluslararası platformda da yatırımcılarla buluştu. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde uluslararası boyutta organizasyonlar daha da önem kazanıyor. Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve sektörümüzün gelişimini anlatmak için önemli fırsat yakalıyoruz. Türkiye’nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatlar değerlendirilmeli” dedi.

Cityscape Global 2016 fuarına 3 proje ile katıldıklarını belirten Tahincioğlu, “Sektörü yakından takip etmek ve iş bağlantıları kurmak açısından Cityscape Global 2016 Fuarı bizim için önemli bir organizasyon. Fuara ayrıcalıklı üç projemizle katıldık. Nidakule Ataşehir Batı projemizi, Nidakule Finans Merkezi projemizi ve kısa bir süre sonra Türkiye’de lansmanını gerçekleştireceğimiz Nidapark Kayaşehir projelerimizi Cityscape’te görücüye çıkarttık. Her bir projemiz kendi içinde nitelikli ve ayrıcalıklı projeler. Nidakule Ataşehir Batı projemiz, finans merkezine yakın konumuyla, 30 bin metrekare kiralanabilir alanı olan A+ bir ofis projesi. LEED Gold Sertifikası’na aday bir proje olan Nidakule Ataşehir Batı, her katta bulunan terası, açılır pencereleri ve yüksek tavanlı yapısıyla ferah çalışma alanları sunarken, her ihtiyaca uygun toplantı odalarına ve geniş otoparka sahip. Bir diğer projemiz ise İstanbul Finans Merkezi’nin içinde yer alan 45 bin metrekare kiralanabilir alanı olan Nidakule Finans Merkezi projesi. Bu projenin en güçlü taraflarından biri; iş dünyasının önemli bir merkezi olacak olması. Finans sektörünün düzenleyici kuruluşlarının, tüm devlet bankalarının ve bazı özel sektör bankalarının merkezleri 2018 itibarıyla İstanbul Finans Merkezi’ne taşıyacak olmaları göz önünde bulundurulduğunda bizim için değeri tartışılmaz bir proje. Son projemiz ise yakın zamanda İstanbul’da lansmanını gerçekleştireceğimiz Nidapark Kayaşehir projemiz. İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Başakşehir’de yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Nidapark Kayaşehir; konut, cadde dükkânları, ofis ve alışveriş merkeziyle ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını açacak” diye konuştu.

Fuar kapsamında gün içinde standlarını 796 kişinin ziyaret ettiğini belirten Özcan Tahincioğlu, “Farklı ülkelerden değişen yatırımcı ve fonlarla görüşmeler gerçekleştirdik. Konut ve ofis projelerimiz ile ilgilenen 32 potansiyel müşterimiz oldu.  Bunun yanı sıra Cityscape Fuarı’nda dünya devlerinden yerel firmalara kadar gayrimenkul trendlerini de yakından inceleme fırsatı bulduk. Ayrıca uluslararası yatırımcılarla birçok anlaşmaya da zemin sunan fuarda, işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Yabancı yatırımcıların hem Türkiye pazarıyla hem de bizim projelerimizle yakından ilgilendiklerini gözlemledik” dedi.

ilandır


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.