Kostov: Türkiye`de Mali Piyasalardaki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

08.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Türkiye`de Mali Piyasalardaki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz -Yukarı Arda Projesindeki Soruna En Kısa Sürede Çözüm Bulunacağına İnanıyorum

SOFYA (A.A) - 08.12.2000 - Bulgaristan Başbakanı İvan Kostov Türkiye`de mali piyasalarda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, ayrıca Yukarı Arda projesindeki soruna en kısa sürede çözüm bulunacağına inandıklarını bildirdi. Bulgaristan`ın en önemli alt yapı projelerinden biri olan 114 kilometrelik Maritza (Meriç) otoyolunun temeli Başbakan İvan Kostov tarafından bugün atıldı. Kostov, temel atma dolayısıyla düzenlenen törenin ardından gazetecilerle yaptığı sohbette, Türkiye`deki mali kriz ve Ceylan Holding tarafından yapılması planlanan Yukarı Arda projesinin son durumu hakkında görüşlerini açıkladı.

-ÇÖZÜM BULUNACAĞINA İNANIYORUM-

Kostov, Türkiye`de aralarında Ceylan Holding`in bankasının da bulunduğu bazı bankaların yönetimine el konulmasının ardından ortaya çıkan mali krizin Bulgar yönetimini endişelendirdiğini söyledi. Daha önce varılan anlaşma gereği, Ceylan Holding tarafından yapılması planlanan Yukarı Arda projesi için yaşanılan gelişmelerden sonra, Bulgaristan tarafının Türkiye`den, inşaatı gerçekleştirecek başka bir şirket göstermesini istediğini ifade eden Kostov, bu soruna en kısa sürede çozüm bulunacağına inandığını bildirdi. Ceylan Holding ile ilgili yaşanılan sorunun, Yukarı Arda projesinin gerçekleşmesini kesinlikle engellemeyeceğini de sözlerine ekleyen Kostov, Türk tarafının konuyla ilgili olarak Bulgaristan`ın aldığı kararları çok kısa zamanda kabul edeceğini umut ediyorum dedi. Enerji sektörü uzmanlarından oluşan bir heyetin Türkiye`ye gittiğini hatırlatan Kostov, görüşmelerin sürdüğünü ve sorunun çözüleceğine inandığını kaydetti.

-MARİTZA OTOYOLU PROJESİ-

Törene katılan Bölgesel Kalkınma Bakanı Evgeni Çaçev de, Orizovo - Kaptan Anderevo arasındaki Maritza otoyolu projesinin Bulgaristan`daki trans-avrupa projelerinin en önemlisi olduğunu bildirdi. Çaçev inşaatın tamamlanmasıyla birlikte Sofya ile İstanbul arasında direk otoyol bağlantısı sağlanacağını söyledi. 114 kilometrelik Maritza otoyolunun inşaatı da, daha önce varılan prensip anlaşması gereği Ceylan Holding tarafından yapılacaktı. Ancak Bulgaristan inşaatı gerçekleştirecek ve yüzde 50 hisesi Ceylan Holdige yüzde 50 hissesi de Bulgaristan Kara Yolları Genel Müdürlüğü`ne ait olacak ortak şirketin kurulması ile ilgili anlaşmayı son anda imzalamaktan vazgeçti. Bulgaristan hükümeti daha sonra da, otoyol inşaatının Dünya Bankası ve Avrupa Birliği`nden sağlanacak kredilerle Karayolları Genel Müdürülüğü tarafından yapılmasını kararlaştırdı. Maritza otoyolu inşaatının yaklaşık 300 milyon dolara malolması bekleniyor.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.