Koyts Koytas Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.s.`nden Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gelen 05.03.1999 Tarihli Yazi A

05.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1) 29.01.1999 tarihinde yapmis oldugumuz ozel durum aciklamasinda Borsaya bildirmis oldugumuz konuyla ilgili olarak Caliskan grup sirketleri olan Caliskan A.S., Melka Tekstil Konfeksiyon San. ve Tic. A.S., Astekstil Konfeksiyon San. ve Tic. A.S., Romans A.S. Sirketlerinin aktif ve pasifleriyle birlikte sirketimiz bunyesinde birlestirilmesi, birlesme sonucu sermaye arttirimina giderek, artirilan sermayenin bedelli kisminin mevcut ortaklara ruchan hakki kisitlanmak suretiyle halihazirda gorusmekte oldugumuz yabanci fona satilmasi yonunde bir gorus olusmustur.
Bu birlesmenin 1999 yilina ait mali tablolar donemi icinde gerceklesmesi ongorulmektedir. Bu birlesme sonucunda sirketimizin tuzel kisiligi devam edecek olup diger sirketlerin tuzel kisiligi ortadan kalkacaktir. Bu konuyla ilgili olarak sirketimiz yonetim kurulunun ve sirketimiz bunyesinde birlestirilmesi dusunulen diger grup sirketlerinin yonetim kurullarinin almis oldugu bir karar yoktur. Birlesme konusuyla ilgili olarak yurt icinde yerlesik bir araci kurum ile gorusmeler devam etmekte olup henuz bir anlasma imzalanmamistir. Yine bu konuyla ilgili olarak gorusmus oldugumuz yabanci fon kurulusu ile de henuz bir anlasma imzalanmamistir. Tum bu konular ile ilgili olarak kesinlesen her asamada Borsa Baskanligina bilgi verilecektir.
2) Kredili calismis oldugumuz 8 banka (YKB, Isbank, Halkbank, Vakifbank, Korfezbank, Tarisbank, Sumerbank ve Iktisat Bankasi) temsilcileriyle 02.03.1999 tarihinde Yapi ve Kredi Bankasi Istanbul Plaza`da, kisa vadeli borclarimizin 3 ile 5 yila yayilmasi ve faiz oranlarinin asagiya dusurulmesiyle ilgili bir toplanti yapilmistir. Yukaridaki bankalarla ilgili olarak vadesinde odenmeyen ve ileriki bir tarihte odenmesi icin teklif edilen kredilerin dokumu asagidadir.
BANKA TUTAR VADE TARIHI
Halkbank Bursa Subesi 135.909 DEM Uzatildi
Halkbank 3.572.000 DEM Uzatildi
Korfezbank haricinde diger bankalarla herhangi bir hukuki sorunumuz olmamistir. Korfezbank ile grup sirketlerinden olan Caliskan A.S.`nin kullanmis oldugu kredinin teminati olarak Sirketimiz tarafindan ciro edilen 750.000.000.000,-TL`lik ihracat doviz kredisi teminat ceki konusunda hukuki ihtilaf dogmustur. Bunun sonucu olarak ilgili banka avukatlari ve icra iflas memurlari 16.09.1998 tarihinde sirketimize gelerek haciz tutanagi duzenlemistir. Hacze konu mallarin tutari 1.565 Milyar TL olup, soz konusu mallar haciz edilmemistir ve Korfezbank ile protokol imzalanarak anlasma imzalanmistir.
Diger bankalarla bahse konu olan kredilerin 3 ile 5 yila yayilmasi konusunda gorusmeler devam etmekte olup, her banka icin ayri ayri protokol yapildikca Borsa Baskanligi`na bilgi verilecektir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.