Krdmr Kardemir Karabuk Demir Celik Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 03.07.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

03.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Ilgi: 03.07.1998 tarih, 1196/10659 sayili yaziniz.
Sirketimiz A ve B grubu hissedarlarinin sahip olduklari hisse senetlerinin Borsa`da islem gorebilmesi icin Borsa Yonetim Kurulunuzun 30.06.1998 tarihinde aldigi kararlar dogrultusunda hissedarlarimiz icin asagida takdim edilen duyuru hazirlanmistir.
- DUYURU-
Sirketimiz ortaklarimizdan isteyenlerin sahip olduklari hisse senetlerini IMKB`nda alim satima konu edebilmeleri icin asagida belirtilen prosedur uygulanacaktir.
1) Ortaklarimiz; Sirketimizden Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`na hitaben yazilmis dilekce ornegini temin edecekler ve sahip olduklari hisse seneterini en buyuk nominal degerli hisse senedinden baslamak uzere tertibini, grubunu, nominal degerini, ayni TL`den olanlarin adet sayisi, seri numarasi ile toplam nominal degerini bu dilekceye yazacaklardir
2) Sermaye Piyasasi Kurulu`ndan izin alinabilmesi icin satisi yapilacak hisse senetlerinin Borsa II. Seans kapanisi ile nominal degeri arasindaki fark izlenerek yatirilmasi gereken % 0,2 fon payi ve % 0.05 oranindaki Egitime Katki Payi Sirketimizce her gun ilgili bankalara bildirilecektir. Ortaklarimiz bildirilen bu deger uzerinden fon ve egitime katki payini yatirarak alacaklari dekontlari tanzim ettikleri form dilekceleri ile birlikte Sirketimize intikal ettireceklerdir.
3) Ortaklarimiz tarafindan Sirketimize intikal ettirilen satima konu hisse senetlerine ait dilekceleri musaade icin her hafta Persembe gunu Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`na intikal ettirilecek ve ayni gun ortaklarimizin yatirmis olduklari fon tutari ile Egitime Katki Payi tutari da Kurulun Merkez Bankasi`nda bulunan hesabina Sirketimizce aktarilacaktir.
4) Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`ndan gerekli iznin alinmasini muteakip alinan izinler ortaklarin belirleyecegi araci kurumlara ve IMKB`na Sirketimizce intikali saglanacaktir. Yatirimcilar izin belgesi verilen senetlerini Takasbank`a depo edilmek uzere ilgili araci Kuruma vereceklerdir
5) Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`ndan izin alinmadan hisse senetleri Takasbank`a depo edilmesi icin araci kuruma teslim edilmeyecektir. Izinden sonra bu talepte bulunulacaktir.
6) Ortaklarimiz tarafindan marjli olarak yatirilan Fon ve Egitime Katki Payi ortaklarimiza ait dilekcelerin SPK`na intikali ettirildigi tarihteki Borsa II. Seans kapanis fiyati esas alinarak islem yapilacak olup ortagimizin varsa fazla yatirdigi miktar ilgili bankadan iadesi yapilacaktir.
7) A ve B grubu hisse senetlerinin IMKB`nda islem gorebilmesi icin A grubu hisse senetlerinin nominal tutar 9.039 milyar TL oldugu gozonune alinarak bu tutarin % 5`ine tekabul eden 492 milyar TL nominal degerli A grubu hisse senetlerinin, B grubu hisse senetlerinin toplam nominal tutarinin 4.669 milyar TL oldugu gozonune alinarak; bu tutarin % 5`ine tekabul eden 234 milyar TL nominal degerli B grubu hisse senetlerinin Takasbank`a depo edilmesi sartiyla birlikte A ve B grubu hisse senetlerinin her biri icin en az 250 kisi adina saklama hesabi acilmasi gerekmektedir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.