Kredilere Clinton Destegi.

16.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
ABD Baskani Bill Clinton`inkredi yardim sozu, deprem sonrasi borsada olasi deger kaybina olanak tanimadi. Borsa endeksi haftanin ilk gununu de yine rekor kirarak 8365 seviyesinden tamamladi. Bankacilarin satis egilimi gosterdigi bono piyasasi da, ABD Baskani`nin aciklamasindan etkilenerek, alima dondu. Piyasanin en cok islem goren iki kagidi yaklasik 5 puan geriledi. Endeks kagitlarindaki alimlarin etkisiyle gectigimiz haftayi yuzde 16`lik yukselisle tamamlayan ve ust uste 9 islem gununu rekor seviyeden kapatan IMKB, bu haftanin ilk gununu de rekor seviyeden kapatti. Gectigimiz cuma gunu yasanan Duzce depreminin ardindan, Istanbul`da da deprem felaketinin yasanacagina iliskin bilimsel degerlendirmelere ragmen, Clinton`un aciklamalari, kredileri kapatmak isteyen buyuk oyuncularin ekmegine yag surdu. Ilk seansin acilmasiyla birlikte 142 puanlik dususle 8.156 seviyesinekadar gerileyen endeks, Clinton`in 1 milyar dolarlik Eximbank kredisi verilecegi aciklamasiyla toparlandi. Ilk seansi 285 puanlik yukselisle 8.583 seviyesinden kapatan ve ikinci seansta da 8.732 ile tarihi zirvesini yenileyen endeks, daha sonra gelen satislarla gevsyeerek gunu 66 puanlik artisla 8364,85 seviyesinden kapatarak bu yilin 33`uncu kapanis rekorunu kirdi. Hisse senetleri ortalama yuzde 0.80 oraninda deger kazanirken, islem hacmi 364 trilyon lira oldu. Gectigimiz hafta sonu piyasalarin kapanmasinin hemen ardindan meydana gelen Duzce depreminin, soluksuz tirmanis sirasinda yasanacak kar realizasyonun haberci olarak yorumlaniyorda. Sabah seansinin baslamasiyla baslayan satislar ilk etapta kamu hisselerine gelen destekle frenlendi. Adapazari depreminde oldugu gibi, cimento hisselerine artan talep, alimlarin cercevesini biraz daha genisletti ve endeksi yatay trendi itti. Yine onceki deprem sonrasinda borsada yasanan benzeri bir gelisme yine tekrarlandi ve sigorta sirketleri hisselerinde satislar yasandi. Deprem bolgesinde faaliyet gosteren Bolu Cimento gunu yuzde 20`lik artisla kapatirken, Akcansa, Adana Cimento, Unye Cimento ve Oysa Nigde Cimento da gunun en fazla deger kazanan hisse senetleri arasinda yer aldi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.