Kriz, Dyo`yu Avrupa`ya Surukledi.

05.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yasas, Yasar Boya veKimya Sanayi ve Ticaret AS, Avrupa`ya ihracat yapmaya basladi. Rusya ve Romanya`ya yaptigi ihracati, yasanan ekonomik kriz nedeniyle azalan Yasas, kendine yeni ihracat kapilari acmak amaciyla Avrupa pazaralrina yoneldi. Bugune kadar Avrupa`ya iharcat yapma konusunda hep tedbirli davrandiklarini belirten Yasas Genel Muduru Bulent Atabay, `Bu sene ihracat konusunda halay kirikligina ugrayinca bir de Avrupa ulkelerini deneyelim dedik ve basarili olduk. Su anda, Avrupa`da ozellikle de Turkler`in yogun olarak yasadigi onemli birkac ulkede boyalarimiz satiliyor. Hedef ulkelerimiz arasinda Almanya, Hollanda, Belcika, Fransa bulunuyor` dedi. Icinde bulunulan kriz ortaminin Yasas`i Avrupa`ya ihracat yapmaya zorladigini, bu sayede Avrupa sendromunu yendiklerini soyleyen Atabay, `Rusya`da islerimiz iyi gitseydi Avrupa`ya ihracat yapmayi hic dusunmeyecektik. Ilk adimi atmis olduk. Tabii ki olay bununla bitmiyor. Bu uzun ince bir yol ve biz bu yolun daha en basindayiz. Avrupa`ya ihracat konusunda belirledigimiz yeni hedeflerimiz var. Simdi bunlari uygulamaya baslayacagiz` diye konustu. Avrupa`da Turkler`in yani sira yabancilarin da DYO`ya buyuk ilgi gosterdiklerini soyleyen Atabay, `Tabii ki burada harikalar yaratmadik. Ama ilk adimi attik. Bundan sonra eger yeterli finans kaynaklarini yaratabilirsek, medyaya girip, biraz promosyon calismalarina pay ayirabilirsek, Avrupa`da DYD`yu iyi bir marka, tutulmus bir marka haline getirebilecegiz` dedi. Erteledikleri Romanya yatirimlarini yeniden gozden gecirdiklerini ifade eden Atabay, `Burada bir fabrika yatirimi yapmayi dusunuyoruz, ancak bir depolama tesisi kurmamiz sart. Gerceklestirmeyi planladigimiz bu yatirim en fazla 1 milyon dolara mal olacak bir yatirimdir` dedi. Atabay, Rusya`ya ise yatirim yapmayi dusunmediklerini, burada bir yatirim yapmalari icin, ekonominin tam anlamiyla iyilestigini gormeleri gerektigini soyledi. Gecen yil hedeflenen ihracat rakamlarina ulasamadiklari da soyleyen Atabay, bu yil sonuna kadar 10 milyon dolarlik ihracat yapmayi planladiklarini ifade etti. Atabay sozlerini soyle surdurdu: `Cirosu, senede 120 milyon dolara yakin olan bir sirketin elbette ki bu ihracat rakamlariyla ovunmesi mumkun degil. Ancak icinde bulunulan ekonomik durum ancak bunu yapabilmemize imkan sagliyor. Ihracatta avrupa bizim icin cok iyi bir pazar ve cok iyi bir deneyim olacak. Bundan sonra bu konuda cok daha iyi seyler yapabilecegimize inaniyorum.` Krizin Yasas`i etkilemedigin ide soyleyen atabay, `Turkiye`de boya pazari kuculdu. Bizim yurtici satislarimiz ilk alti ayda gecen yilin ilk alti ayiyla ayni oldu. Pazarin kuculmesine karsin bizim satislarimizin ayni olmas ipazar payimizi artirdigimiza isaret ediyor. Kriz bize teget gecti. Yil sonuna kadar 120 milyon dolar ciro hedefliyoruz` dedi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.