Liderler Anlasti, Borsa, Uc Rekor Birden Kirdi.

14.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
yilbasindan itibaren yatirimcinin ilgi odagi durumuna gelen borsa, liderler zirvesinin uzlasmayla sonuclanmasiyla dun uc rekor birden kirdi. Kapanista rekor duzey olan 18 bin 138 puana ulasan borsa endeksi, onceki gune gore 1204 puan artis sagladi. Borsada gunluk toplam islem hacmi 1 katrilyon 17 trilyon lira ile rekor kirarken, dolar bazinda islem hacminde de 1 milyar 881 milyon dolar ile yeni zirveye ulasildi. Dun, borsa yatirimcisinin ortalama kazanci, yuzde 7.11 olarak gerceklesti. Borsada yabancilarin satislari ile birlikte gectigimiz gunlerde dusus yasanan IMKB 30 endeksi, onceki gun yasanan yukselis ile birlikte dunku islem gunune de yogun alimlarla basladi. Onceki gunku kapanisin 524 puan uzerinde 17 bin 458 puan seviyesinde acilan endeks genele yayilan alimlarla birara 18 bin seviyesine ulasmasina ragmen ozellikle lokomotif hisselerinde yasanan kar realizasyonlariyla 17 bin 500 puan seviyesine kadar gevsedi. Ardindan alt fiyat basamaklarindan gelen taleple toparlanan endeks seansi 17 bin 861 puandan rekorla tamamladi. Gunun ikinc iseansinda durgun acilisin ardindan endeks, cikisini surdurdu. Lokomotif hisselerde durgunluk gozlenirken, sanayi sektoru hisselerinde yogunlasan alimlarla 18 bin puan seviyesi asildi. Endeks en dusuk 17 bin 799 en yuksek ise gun ici zirvesi olan 18 bin 256 puani gordu. Ikinci seansta islem hacmi 487 trilyon 148 milyar lira ile sabahki 530 trilyon 726 milyar liraya gore hafif geriledi. Dun en cok deger kazanan sektor endeksi yuzde 11.50 ile turizm sektoru olurken, deger kaydeden sektor endeksi ise olmadi. borsa uzmanlari, alternatif yatirim araclarinin cazibesini yitirmesiyle IMKB`ye yogun talep geldigini ve surekli yeni para girisiyle piyasanin cikisini surdurdugunu kaydettiler. (HURRIYET)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
993 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.