Limon Company artık Cem Boyner`in

12.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Tekstil dünyasının tanınmış isimlerinden Barış Küce, genç modası konusunda yarattığı Limon Company`yi Boyner Holding`e devrederek, hazır giyim sektöründen çekildi.


Türkiye`de hazır giyim perakendeciliği konusunda marka yaratan önemli isimlerden Barış Küce sahneden çekildi. Küce, sahibi olduğu Limon Company firmasını Boyner Holding`e ait olan BBA`ye devretti. Boyner Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, Barış Küce`nin deneyim ve tecrübelerinden yararlanacaklarını, bayilikler ve ortaklıklardaki yönetim konularında birlikte çalışmayı planladıklarını söyledi. Boyner, Limon Company markaları altında, tüm Türkiye`ye yayılacak ve yeni bir konsept yaratacak olan corner`ları hayata geçireceklerini açıkladı.


Limon Company`nin Boyner Holding`e bağlı BBA`ya devredilmesi ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem Boyner, Boyner Holding`in bünyesinde faaliyet göteren Beymen, Benetton ve Alboy şirketlerinin birleşmesi ile meydana gelen BBA`nın bu hafta içerisinde Barış Küce`ye ait Limon Company ve markalarını satın aldığını açıkladı. Barış Küce`nin 1970 yılında moda mağazacılığı işine girdiğini ve Türkiye`de patlayan genç nüfusu hedef alarak başarılara imza attığını dile getiren Boyner, Barış Küce`yi sosyal hayatında, spor hayatında, iş hayatında gerçekten kendi bildiğini okuyan birisi olarak tanırız. İşini kurdu, büyüttü, en iyi noktasına getirdi. En iyi noktasında da, `hadi bana bu noktada eyvallah, ben başka işler yapacağım` deme cesaretini de gösterebilen çok özel bir arkadaş dedi. Barış Küce ile olan ilişkilerinin bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Boyner, bundan sonra yapacakları perakendecilik işlerinde Küce ile işbirliği yapacaklarını belirtti.


BBA`nın bu yıl içerisinde oluştuğunu hatırlatan Cem Boyner, Benetton`un dünyadaki en başarılı lisans operasyonunu Türkiye`de sürdürdüğünü söyledi. BBA`nın bugün 230 mağazada, 50 bin metrekarelik bir perakende alanını yönettiğine işaret eden Boyner, Limon Company projesi ile birlikte 2001 yılında 200 milyon doları aşan bir yıllık ciroyu hedeflediklerini açıkladı. BBA`nın değişik alanlara da girmeyi hedeflediğine dikkat çeken Boyner, açıklamalarını şöyle sürdürdü; BBA`nın çalışmaları içerisinde hazır giyim mağazacılığı dışında gıda, internet perakendeciliği, telekomünikasyon, restoranlar, coffe shop`lar, gourmet shop`lar gibi alanlarda da perakendecilik sektöründe gelişen projelerimiz var. BBA açılımını Serdar Sunay`ın öncülüğünde sürdereceğiz.

LİMON ÜNİVERSİTEYİ HARVARD`DA OKUYACAK;

Barış Küce ise yaptığı konuşmada, Limon Company`nin bir bebek olmadığını ve 18 yaşına geldiğini ifade ederek, İlkokulu, ortaokulu ve liseyi bitirdi. Artık üniversiteye gitmesi gerekiyor. Ama onur duyduğum şey ise artık Harvard`da okuyacak olması. Bunun için çok mutluyum dedi.

BBA Murahhas Üyesi Serdar Sunay, BBA`nın joint venture, ortaklık, lisans ve satın almalar yoluyla perakende kavramlarında büyümeyi hedeflediğini söyledi. Bugüne kadar değişik ortaklıklar yaptıklarını ifade eden Sunay, ilk defa Limon Company`de marka satın almayı denediklerini, satın alarak büyüme konusunda Barış Küce sayesinde cesaret bulduklarını belirtti. Sunay, Limon Company`lerin 2001 ilkbahar - yaz sezonunda devreye gireceğini kaydetti.

CEM BOYNER`DEN ANLAMLI MESAJ;

``Yabancı perakende zincirleri, hızla Türkiye`ye giriyor. Bunlara karşı güçlü olmak gerekir. Thomas Jefferson`ın ABD iç savaşında söylediği bir şey var, `ya birbirimize sıkı sıkıya asılacağız, ya da bizi teker teker asacaklar`. Dış rekabetin bu kadar yoğun olduğu noktada, Türkiye`de bir perakende devi ortaya çıkarmak şart. Herkesin kendi alanında 10 - 15 mağaza ile, yurtdışından gelen büyük dev yabancı firmalara karşı tutunması mümkün değil. O açıdan biz Türkiye`de perakendeciliği, kurumsal hale 1980`lerde getirdik. Şimdi bu enerjiyi, perakendeciliği birbirine dayanarak, bağlanarak, güçlenerek, Türkiye içerisinde ve Türkiye`ye gelecek olan yabancı markalara karşı ciddi bir rekabet ortamı yaratacak şekilde güçlendimek zorundayız. Bu bize nasip oldu. Ama, bundan sonra herkesin yürümesi gereken yol budur diye düşünüyorum.``(FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.