LPG lisans başvuruları için son gün

13.03.2006 - 11:31 | Son Güncelleme :

Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) piyasasında faaliyette bulunan oto gaz bayii, dağıtım, depolama, taşıma, tüp imalatı ve muayenesi, tamiri ve bakımı şirketlerinin lisans almak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`na (EPDK) başvurmaları için tanınan süre, kanunen bugün mesai saati bitiminde doluyor. Lisans başvurularının son günlerde yoğunlaşması ve şirketlerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için kurum, bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri de lisans başvurularını kabul ederken, bugüne kadar 3 binin üzerinde başvuru yapıldığı bildirildi. Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Kanunu`na göre piyasada faaliyette olan LPG otogaz bayileri, dağıtıcılar, depocular, taşımacılar, LPG tüpü imalatçıları ve muayenecilerinin, çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturmadığını gösteren izinler ve mevzuatta belirtilen diğer belgelerle birlikte EPDK`ya başvurarak lisans alması gerekiyor. EPDK, lisans verme işlemlerini tamamladıktan sonra Türkiye çapında lisans denetimine başlayacak. Denetimlerde, lisanssız çalışan tesisler mühürlenerek piyasa dışına çıkarılacak, ayrıca idari para cezası verilecek. LİSANS SAHİPLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ LPG`nin patlayıcı ve tehlikeli bir madde olması nedeniyle lisans sahiplerine önemli yükümlülükler getiriliyor. Bu yükümlülüklerden bazıları şunlar: “-Piyasa faaliyetlerinde, teknik düzenlemelere uygun LPG sağlamak ve LPG`nin kullanım amacını değiştirmemek, -Çevreye zarar vermemek için gerekli tedbirleri almak, faaliyetleri nedeniyle üçüncü kişilere veya çevreye verilecek zarar veya ziyanları tazmin etmek, -Lisans kapsamında yürütülen faaliyetler için sigorta yaptırmak, -Asli faaliyetlerinde eğitim ve sertifika almış personel çalıştırmak, -Kamunun can, mal ve çevre güvenliği ile kendi tesis ve faaliyetlerini önemli ölçüde tehdit eden bir durum oluştuğunda, kamu yetkililerini ve bundan etkilenme ihtimali bulunan ilgilileri haberdar etmek, ve bunu önlemek üzere alınmakta olan tedbirleri Kuruma bildirmek.”
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.