Mahkeme Kararını Açıklamadı

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

ABD Başkanlık yarışında kesin sonucu belirleyecek Florida Yüksek Mahkemesi, müdahillerin görüşlerinin dinlediği oturumu dün gerçekleştirdi.


Ancak oturumun ardından mahkemeden yapılan açıklamada, kararın hemen açıklanmayacağı bildirildi. Mahkemenin, Florida eyaletinde elle sayımın geçerli sayılıp sayılmayacağına dair kararı, başkanlık seçiminde belirleyici rol oynuyor. Oturumda, Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti avukatlarıyla, Broward ve Palm Beach ilçelerinin avukatları, Florida eyaleti seçim sorumlusu Katherine Harris`in danışmanı ve seçmen avukatı sıfatıyla katılan avukatların görüşleri dinlendi. Yedisi de Demokrat Partili olan Florida Yüksek Mahkemesi yargıçlarının, müdahillere sordukları sorulardan, en çok önem verilen konunun, yasalara göre son tarih olan 12 Aralık`ta, Florida`nın, eyalette kimin kazandığına ilişkin sonucu açıklayabilecek durumda olup olmayacağıydı. Florida eyaleti, bu tarihe kadar bir sonuç açıklayamazsa, bu eyaletin seçici oylarının, ABD Başkanı`nı seçecek Seçici Kurul oylamasına dahil edilmemesi söz konusu olacak.


Yargıçların, elle sayımın tamamlanmasından yana oldukları, ancak en büyük endişenin, elle sayım sürecinin, 12 Aralık`a kadar sonuca bağlanamaması olduğu ifade ediliyor. Florida, 12 Aralık`a kadar eyalette kimin kazandığını açıklayamazsa, Demokrat Parti`nin adayı Al Gore`un kazançlı çıkacağı ifade ediliyor. (YENİ BİNYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.