Mali Sektor Hisselerindeki Satislar Ikinci Seanstahiz Kazandi Endeks 16714 Puana Dustu.

01.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB Ulusal-100 endeksi gunu bir onceki kapanisina gore bin 457 puan duserek 16714 puandan tamamladi. Gectigimiz haftayi 18 bin puanin uzerinde kapatmayi basaran Borsa`da, haftanin ilk seansinda mal isektor hisselerindeki yogun satis baskisiyla dusus yonunde bir seyir izlendi. Seans, hisse bazinda alimlarla yuksek acilirken endeks daha sonra, banka hisselerindeki yogun satislarla gevsemeye basladi. Boylece Ulusal-100 endeksi, ilk seansi 17608 puandan tamamlarken, hisse senetleri ortalama yuzde 3.10 oraninda deger kaybetti. Ikinci seansta satislar hiz kazandi. Ozellikle yapi ve Kredi Bankasi ve Is Bankasi C`de yogunlasan satislar ile Ulusal- 100 endeksi 16633 puana kadar geriledi. Gectigimiz hafta hisse senetlerinin sadece yuzde 5.3 deger kazandigi Borsa`da dun satislar etkili oldu. Satislarin ozellikle mali ve holding sektorunde yogunlastigi dikkat cekti. Satislari, `panik ve yabanci satislari` olarak degerlendiren uzmanlar, alt fiyatlardan hisse almak isteyen spekulatorlerin suni olarak satis baskisi yarattiklari gorusun savundu. Hafta sonunda hukumet ortaklarinin Cumhurbaskanligi secimi konusunda gosterdigi uyumun ve Davos zirvesinden cikan olumlu haberlerin Borsa`daki satislara engel olmadigi belirtildi. uzmanlar, persembe gunu aciklanacak olan enflasyon rakamlarinin onemine deginerek, datalarin yuksek aciklanmasi ile dusus trendinde olan faizlerin yonunu yukari cevirebilecegini, fakat Hazine`nin Japonya piyasasina gerceklestirmeyi planladigi tahvil ihracinin faizlerin gerilemesine neden olabilecegini soyledi. Gun ortasinda hisse senetleri ortalama yuzde 8.02 oraninda deger kaybetti. IMKB Ulusal-100 endeksi 18172 puandan bin 457 puamn gerileyerek 16714 puandan gunu tamamladi. Sanayi endeksi 12583 puandan 858 puan duserek 11725 puandan, mali endeks ise 24670 puandan 2 bin 181 puan gerileyerek 22488 puandan gunu tamamladi. boylece sanayi grubu hisse senetleri ortalama yuzde 6.82 orainda, mali grup hisse senetleri ise yuzde 8.84 oraninda deger yitirdi. Bir onceki gun 669 trilyon 559 milyar 642 milyon lira olan toplam islem hacmi dun 623 trilyon 834 milyar 885 milyon liraya geriledi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.