Marshall Boya Ve Vernik Sanayii A.s.`nin 23.03.1998 Tarihli Yazi Asagiya Cikarilmistir.

23.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1)Akzo Nobel Grubu`na dahil alicilar Ephesus B.V., Breunis B.V., Degewop B.V., Hollanders Velfhandel B.V., ve Vlintex B.V. sirketleri adina hareket eden Akzo nobel Coatings International B.V. ile George anthony Toprakcioglu, Roje Asseo, Omer Ismet uzunyol ve Yorgi Toprakcioglu arasinda tekyar Teknik Yardim A.S. `nin %9.82 oraninda hisselerinin satisi hususunda 19 mart 1998 tarihinde Istanbul Isvec Konsoloslugu`nda bir anlasma imzalanmistir. Tekyar Teknik Yardim A.S. ise halihazirda Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.S.`nin %40.16 oraninda hissedardir. Boylece Akzo nobel Grubu Sirketleri, taraflar arasinda yukarida belirtilen anlasma`nin sartlarinin yerine getirilmesi ve gerekli izinlerin alinarak hisse devrinin gerceklestirilmesi kaydiyla, Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.S. sermayesinin %40.09`una (*) dolayli olarak sahip olacaktirdir.
2)Taraflar ayrica, yukarida belirtilen Anlasma geregi dolayli olarak satin alinacak %40.09 (*) oraninda Tekyar Teknik Yardim A. S.`ne ait Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.S. hisselerine ilave olarak, Uzunyol ve Toprakcioglu ailelerine ait hisselerden, Akzo nobel Grubu sirketleri`nin dolayli ve dogrudan sahip olacaklari toplam hisse orani %60.56`ya ulasilacak sekilde Marshall Boya ve Vernik san.A.S. hisse satisinin gerceklestirilmesi icin anlasma imzalanmasi hususunda mutabakata varmislardir.
3)Taraflar yukarida belirtilen anlasmalar cercevesinde dogacak akdi ve yasal yukumluluklerini yerine getirerek gerekli basvurulari ve izinleri (sermaye Piyasasi Kurulu, Hazine Mustesarligi Yabanci Sermaye Genel Mudurlugu ve Rekabet Kurulu) takriben 2 (iki) ay icerisinde tamamlamaya gayret edeceklerdir. Marshall Boya ve Vernikk San.A.S. hisselerinin, dolayli ve dogrudan olmak uzere toplam %60.56 oraninda hissesine tekabul eden 437.027.964 adedinin sirketin %100 hisselerinin toplam bedeli 115 milyon ABD Dolari olarak esas alinmak suretiyle, bu bedelin, yukarida izah edilen dolayli ve dogrudan alimlarla %60. 56`si odenerek adi gecen Akzo Nobel Grubu Sirketleri`ne devrini gerceklestireceklerdir.
4)Akz Nobel Grubu Sirketleri, Marshall sermayesi ve oy haklarinin dogrudan ve dolayli olarak %60.56`sina ve yonetim kontrolunu saglayacak hisselere sahip oludklari takdirde, diger ortaklara ait hisse senetlerini de blok alimda odenen en yuksek fiyattan satin almak uzere Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:IV, Teblig No:8 "Cagrida Bulunma Zorunlulugu" baslikli 17. maddesi geregi dogacak yukumluluklerini yerine getirmek icin Sermaye Piyasasi Kurulu`na ve Hazine Mustesarligi Yabanci Sermaye Genel Mudurlugu`ne basvuruda bulunulacaklardir.
5)Yapilacak hisse devirleri neticesinde Marshall Boya ve Vernik San.A.S.`nin yonetimi degiserek Akzo Nobel Grubu sirketlerine gececektir. Ancak Omer Ismet uzunyol yonetim kurulu uyeligi ve Feridon Uzunyol genel mudurluk gorevlerini yurutmeye devam edeceklerdir.
6)Yukarida bahsi gecen anlasmalarda ongorulen sartlarin taraflarca yerine getirilmesi ve gerekli basvurularin yapilarak izinlerin alinmasi halinde gerceklestirilecek hisse devirleri sonucunda olusmasi ongorulen hisse dagilimi asagidaki gibidir.
Hissedar Hisse orani
Tekyar Teknik Yardim a.S. %40.16
Akzo nobel Grubu %20.47
Marshall Yardimlasma Sandigi Vakfi %2.86
Diger Ortaklar (**) %36.51
Toplam %100
(*) %40.16 x %99.82= %40.09
(**)Diger ortaklarda gorulen %36.51 icerisinde %11.32`si Borsa Gunluk Bulteni`nden ogrenildigine gore Franklin Resources Inc.`e aittir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.