Medya Holdıng ımkb30`a Yukseldı.

23.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`de yenidonemle birlikte yapisal duzenlemeler konusunda tartismalar surerken iki ayda bir endekslerin kapsaminda yapilan duzelmeler sonucunda IMKB-Ulusal 30, IMKB-Ulusal 50 ve IMKB-Ulusal 100 endekslerinin icerigindeki hisse senetlerinin bir bolumunde de degisiklikler yapildi. IMKB Hisse Senetleri Piyasasai Endeksleri Temel Kurallari`nin 4.4. maddesine gore; IMKB-Ulusal 30 endeksinden, Bagfas ve Turk Hava Yollari hisse senetleri cikarilirken, yerlerine Medya Holding ile Finansbank hisse senetleri alindi. Daha once IMKB-100 ve IMKB-50 endeksleri kapsaminda bulunan Medya Holding hisseleri, son bir yil icinde cizdigi istirarli fiyat seyri ve gunluk bazda milyon lotlari asan islem hacmiyle buyuk kucuk her yatirimcinin dikkatini cekmeyi basardi. Bu performans_yla Medya Holding hisseleri IMKB-Ulusal 30 endeksini olusturan hisseler arasina girdi. IMKB-Ulusal 30 kapsamindaki hisseler hacimli tahtalara sahip, spekulasyon imkaninin cok kisitli oldugu, ozellikle yabanci yatirimcilarin ilgi gosterdigi yatirim kagitlari olarak tanimlaniyor. Ve IMKB`deki yukselis donemlerinde yabanci yatirimcilarin ilk yoneldikleri hisseler de genellikle IMKB-Ulusal 30 hisseleri oluyor. Hisse senedi piyasasinda son birkac aylik surecte yasanan sert duzelme hareketine direnen ender kagitlardan biri olarak dikkat ceken Medya Holding hisseleri icin onumuzdeki donemde de uzmanlarin beklentisi cok yuksek. Holding istiraklerinden Etibank`in ozellestirmede satin alinmasindan sonra mali yapisinin her gene gun daha da guclenmesi, A-Tel`le Alo-535 on odemeli cep telefonu kartlari ile mobil telekomunikasyon sektorune, Turkport`la internet sektorune yaptigi yatirimlarla dikkat ceken Medya Holding hisselerinin, yeni GSM ihaleleri yonelik iddiali calismalariyla bu yilin flas hisseleri arasinda yer almasi bekleniyor. Ote yandan IMKB-100 ve 50 endekslerinde de bazi degisiklikler yapildi. Buna gore, IMKB-Ulusal 50 endeksinden Milliyet Gazetecilik, Mardin Cimento, Milpa hisse senetleri cikarilirken, Disbank, Kardemir (D), Trakya Cam, Met Holding hisse senetleri dahil edildi. IMKB-Ulusal 100 endeksinden ise Penguen Gida, Bak Ambalaj, Ditas Dogan, Tukas, Anadolu Biracilik, Gentas, Celebi hisse senetleri cikarildi ve yerlerine Anadolu Sigorta, Aktas Elektrik, Borusan Yatirim, GDS Holding, Dardanel, Tofas Oto Ticaret, Bati Cimento hisse senetleri alindi. Ayricaa IMKB Ulusal-30 endeksi icin EGS GMYO, Eczacibasi Yatirim hisse senetleri, IMKB Ulusal-50 endeksi icin Sarkuysan, Izmir Demir- Celik, Aksa hisse senetlerinin, IMKB Ulusal-100 endeksi icin Transturk Holding, Kent Gida, Akal Tekstil, Arsan Tekstil, Hektas hisse senetleri yedek olarak secildi. Endekslerdeki degisiklikler 1 Nisan tarihinden itibaren gecerli olacak. (PARA-BORSA MARKET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.