Menderes Tekstil`den 3 Trilyon Lira Kar

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
-Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan: -Akça Holding A.Ş.`yi Kasım Ayının Son Haftasında Halka Arz Etmeyi Planlıyoruz-Daha Sonra Sırada Osman Akça Gıda A.Ş. ve Akça Enerji A.Ş. Bulunuyor

İSTANBUL (A.A) - 25.10.2000 - Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan, Kasım ayının son haftasında Akça Holding A.Ş`yi halka arz etmeyi planladıklarını bildirdi. Akça Holding A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş`nin 3. çeyrek mali sonuçları, basın toplantısı ile açıklandı. Menderes Tekstil`in net satışları 2000 yılının 3. çeyreğinde 2. çeyreğe göre yüzde 76 artarak 21 trilyon 945 milyar liradan 38 trilyon 544 milyar liraya yükseldi. Şirket 1999 yılı net satışlarını 32 trilyon 878 milyar 238 milyon lira ile kapatmıştı. 1999 yılında 934 milyar 8 milyon lira net dönem karı elde eden Menderes Tekstil, bu yılın 3. çeyreğinde net karını 3 trilyon 45 milyar liraya çıkardı. Şirketin öz sermayesi de, 9.4 trilyon liradan 20.8 trilyon liraya ulaştı.

-2001 YILI İÇİN SİPARİŞ-

Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan, 27 Temmuz`da halka arz edilen Menderes Tekstil`in Borsa`da büyük ilgi gördüğünü belirterek, Kasım ayının son haftasında da Akça Holding A.Ş`yi halka arz edeceklerini söyledi. Halka arzla ilgili çalışmaların başlatıldığını ve SPK`ya halka arz için müraacat ettiklerini bildiren Göksan, ``Kasım ayının son haftasında halka arzı planlıyoruz. Holding hisseleri Aralık ayının ilk haftasında İMKB`de işlem görmeye başlayacak`` dedi.

Menderes Tekstil`in 2001 yılının ilk üç aylık dönemine ait siparişlerini tamamladığını ve yaklaşık 22,5 milyon dolarlık sipariş alındığını belirten Göksan, yeni iplik fabrikasının da Ocak 2001`den itibaren deneme üretimine geçeceğini kaydetti. İç piyasaya yönelik olarak bir marka adı altında nevresim ve çarşaf satışı yapacaklarını da anlatan Göksan, bundan aylık 1 milyon dolar katkı hedeflediklerini belirtti.

-HALKA ARZDAN 22-24 MİLYON DOLAR GELİR BEKLİYORUZ-

Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Cemil İpekoğlu da, yıl sonu net kar beklentilerinin 5,5-6 trilyon lira olduğunu duyurdu. Akça Holding`in halka arzında 60 milyon dolar gibi bir şirket değeri oluşacağını belirten İpekoğlu, ``9 trilyon 360 milyar bir halka arz hedefliyoruz. Halka arzdan 22-24 milyon dolar gelir bekliyoruz`` dedi. Tekstil yatırımlarını çok büyük ölçüde tamamladıklarını, halka arzdan elde edilecek gelirin yarısının Akça Enerji`ye ilişkin projelerde değerlendirileceğini ifade eden İpekoğlu, ``İlave 20 megavat için yatırım izni aldık. Hedefimiz 100 megavat`` dedi.

Denizli bölgesindeki doğalgaz işine gireceklerini de söyleyen İpekoğlu, halka arz gelirinin kalan kısmını kısa vadeli borçların tasfiyesinde ve Osman Akça Gıda A.Ş`nin yatırımlarında kullanılacağını belirtti. İpekoğlu, Osman Akça Gıda A.Ş`yi 2001 yıl Mart ayında, Akça Enerji`yi de 2001 sonu veya 2002 yılının ilk çeyreğinde halka arz etmeyi planladıklarını kaydetti. Toplantıda, 5 Ekim`de vefat eden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akça`nın vefatından duyulan üzüntü de dile getirildi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.