Migros, 2000`de Haftada 3 Magaza Acmayi Hedefliyor.

07.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Migros Genel Muduru Bulent Ozaydinli dis yatirimlar haric sirketin cirosunun 99 sonunda 1 milyar dolar olarak gerceklesecegini soyledi. Ozaydinli, 99 sonu itibariyla magaza sayisinin 325 olacagini belirterek `Son uc yildir biz haftada bir magaza aciyorduk. Bu yil actigimiz magaza sayisini ikiye yukselttik. Ve 99`da 100`un uzerinde magaza acma imkani bulduk. Satislarimizdaki reel artisa paralel olarak karliligimizda da ciddi oranda artislar soz konusu. 2000 yilinda ise haftada 3 magaza acmayi hedefliyoruz` dedi. Genel Mudur Ozaydinli, sirketin 99 faaliyetleri ve 2000 yili hedeflerine yonelik olarak su bilgileri verdi.
Bu sene ekonomik acidan guc bir yil oldu. Bir onceki yilin getirmis oldugu agirligi 99`da yasadik. 99 yilinin ikinci yarisinda genel beklenti ekonominin duzluge cikacagi seklindeydi. Ve bu beklentiler gerckelesirken deprem felaketi ile karsilastik. Bu deprem felaketi Turkiye acisindan onemli bir surenin kaybolmasina neden oldu. Halen 24 tane MMM, 47 tane MM, 53 tane M, 186 sok magazasi ve 12 Ramstore var. Butcemiz henuz kesinlesmemis olmasina ragmen 2000 yilinda 150 magaza hedefliyoruz. yurtdisinda Ramstorelarin sayisi 12`yi buldu. Bir tane Moskova 7 tane Baku, 1 tane Almaati, 3 tane de alisveris merkezimiz var. 2000 yilinda Bulgaristan, Gurcistan devreye girecek. Bunlarin yani sira Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan`daki Ramstore sayisini artiracagiz. 2000 yilinda Sok magazalarin halka arzi buyuk bir olasilikla gerceklesir. Ne kadarinin halka acliacagi henuz kararlastirilmadi ama agirlik tabii Migros`ta olur. Yilsonu itibariyla yaklasik 100 milyon dolar civarinda bir yatirim yapmis olacagiz. Yurtdisi ve yurt ici olmak uzere iki buyuk yatirim gerceklestirdik. Bunlardan biri en buyuk alisveris merkezimiz olan `Ankara Migros` Almaati`da Ramstore alisveris merkezini actik. bu da Kazakistan`in ilk hipermarketi olma ozelligini tasiyor. Bulgaristan Sofya`da buyuk bir magaza acacagiz. Sirketimizi kurduk. Dis kredimiz saglanmak uzere. Sehrin icinde 15 donumluk bir arazi satin alindi. Insaata 2000 yilinda baslanacak. 2000 yilinin ikinci yarisinda magazamizi acmis olacagiz. Gectigimiz dokuz yilin ortalamasi olan satislardaki yuzde 25`lik reel buyume 99 yilinda yuzde 20`ler civarinda gerceklesmis olacak. Internet uzerinden satis sistemini gelecegin isi olarak degerlendiriyoruz. Bu konuda da hizli bir gelisim yasiyoruz. Su anda 50 bin kayitli musterimiz var. Internet uzerinden satis sisteminin ayri bir sirket haline getirilmesi yonetim kurulu tarafindan kararlastirildi. Tamamina yine Migros sahip olarak gelistirecegiz. 2000 yilinda bu sirketimizi de halka acacagiz. Yeni devreye giren sirket ya da rakip yok. Sadece rakiplerimiz el degistiriyor. Turkiye`de bizim en ciddi rakibimiz kayit disi ekonomidir. Ve ne yazik hukumet son kararlarla kayit disi ekonomiyi yine odullendirdi. Turkiye`de satis noktalarinin couk onemli bir bolumu kayit disidir. Su anda bizim perakende sektorunun yuzde 80`i organize olmayan perakendecilerin elinde. Sonuc olarak Turkiye`nin aslinda vergi icin muthis buluslar icinde olmasi gerekmiyor. Migros agirlikli olarak yatirimlarini kendi ozkaynaklari ile karsilar. Kredileri ozellikle dis yatirimlar icin aliyoruz. Bu kredilerde yurtdisindaki sirketlerimiz kanaliyal alinan kredilerdir. IFC ve Eximbank kredisidir. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.