Mobilya 2000 Fuarı Açıldı

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
-Sanayi ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu: -Artık Mobilya Sektörü, Belli Bir Noktaya Gelip Kendi İçinde Bir Aşama Kaydetmek Zorunda- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: -Sayımda Ankara`nın Merkez Nüfusu 3 Milyon 205 Bin Kişi Çıktı. Oysa Bizim Tespitlerimize Bu Sayı 3 Milyon 900 Bin Kişi Olmalıydı

ANKARA (A.A) - 25.10.2000 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, mobilya sektörünün artık belirli bir noktaya gelip kendi içinde bir aşama kaydetmesi gerektiğini söyledi. Ağaç İşleri Federasyonu tarafından organize edilen Mobilya 2000 fuarının açılışında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu, fuarların hem ekonominin gidişatı açısından hem de bütün sektörlerin potansiyelini ortaya çıkarması açısından önemli olduğunu vurguladı. Mobilya sektörünün imalat sanayiinde istihdamın yüzde 8.2`sini, katma değerin de yüzde 3.3`ünü sağladığını anlatan Tanrıkulu, bu alanda 550 bin kişinin faliyet gösterdiğini kaydetti. Artık mobilya sektörünün kendi içinde bir aşama kaydetmesi gerektiğine işaret eden Tanrıkulu, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) aday olması ve dışa açılması ile birlikte sektörün de yenilik yapma ve atılım gayreti içinde olduğunu ifade etti. Son 10 yılda mobilya ihracatının yüzde 300 oranında arttığına dikkat çeken Tanrıkulu, ihracat yapılan ülke sayısının da 100`ü geçtiğini belirtti.

-MELİH GÖKÇEK-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasında, 22 Ekim Pazar günü yapılan Genel Nüfus Sayımına değindi ve Ankara`nın nüfusunun 3 milyon 205 bin kişi (Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki nüfus) olarak belirlendiğini kaydetti. Yaptıkları hesaplara göre Ankara`nın nüfusunun 3 milyon 900 bin kişi civarında olması gerektiğini söyleyen Gökçek, bu sonuca Devlet İstatistik Enstitüsü ile birlikte yaptıkları numarataj çalışmaları sonucunda vardıklarını açıkladı. Ankara`nın nüfusunun, hesapladıklarının 700 bin kişi altında çıkmasının, bazı medya kuruluşlarının ``Ankara`da sayılmayın`` yönündeki haberlerinden kaynaklandığını savunan Gökçek, ``700 bin kişinin dışarıya gitmesi demek, Ankara`nın 10 yılda tamı tamına 180 trilyon lira para kaybetmesi demek`` şeklinde konuştu.

-FUAR ALANI-YENİ TERMİNAL YERİ İSTEĞİ-

Ankara`nın bir fuar şehri haline gelmesi için, büyük fuar alanına ihtiyaç duyulduğuna da işaret eden Gökçek, Sanayi ve Tcaret Bakanı`ndan, kendisine bağlı olan Şeker Fabrikalarının arazisinden bu iş için yer vermesini istedi ve arazinin verilmesi durumunda belediye olarak üzerine düşeni yapcaklarını kaydetti. Otobüs terminali esnafının otoyol kenarında yeni bir terminal yeri isteği için kendilerine başvurduğunu ve bunu kendilerinin yapacağını belirttiklerini açıklayan Gökçek, böyle bir durumda terminal binasının da ileride bir fuar alanı olarak kullanılabileceğini belirtti.

-DİĞER KONUŞMALAR-

Altındağ Belediye Başkanı Ziya Kahraman, Siteler ve Ulus bölgelerinde gün içinde çok kalabalık nüfus olmasına karşılık, sayımda çok az görünmesinden yakındı. Kahraman, İller Bankası paylarının sayıma göre belirlendiğini, bunun da hizmeti etkilediğini kaydetti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da, dünyanın artık global bir hale geldiğini ve tanıtımın mutlak şart olduğunu, bunun yapılabilmesi için en önemli yerlerin fuarlar olduğunu belirtti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TESK) Başkan Vekili Ali Paşa Aksu ise fuarların önemine dikkat çekerek, imkanlar ölçüsünde yurtdışı fuarlar katıldıklarını bildirdi. Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan da, fuar yönetmeliğinin bir an önce çıkarılmasını istedi. Konuşmaların ardından, Mobilya 2000 Fuarı`nnı açılışı Bakan Tanrıkulu tarafından gerçekleştirildi. Tanrıkulu`nun bir süre gezerek bilgi aldığı fuara, 100 civarında firma katılıyor. Mobilya, oturma grupları ve mutfak ürünlerinin yer aldığı Alınpark`ta düzenlenen Fuar, 29 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
992 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.