Mudurnu Tavukculuk, 4 Milyon Dolarlik Karma Yemfabrikasi Kuruyor.

24.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Baslica konulari arasinda anac civciv, damizlik yumurta, etlik civciv, karma pilic yemi ve pilic eti uretimi olan Mudurnu Tavukculuk`un yeni Genel Muduru Selcuk Tokgoz, sirketin yillik uretim kapasitesinin pilic etinde 52 bin 225 ton/yil, karma yemde 134 bin 400 ton/yil, etlik civcivde ise 42 milyon 670 bin adet/yil oldugunu soyledi. Tokgoz sirketin ihracatina iliskin ise su bilgileri verdi, `1998 yili ilk 6 ayinda 908 bin 641 dolar degerinde 488 bin 5 pilic eti ve 772 bin 240 adet damizlik yumurta ihracatimizin yaninda, 1998 yilinin ilk 6 ayinda 575 bin 900 dolar degerinde yatirim mali, hammadde, damizlik civciv, asi, yedek parca ve bunun gibi yatirimlarimiz bulunuyor. 1998 sonunda ise 2 milyon dolar degerinde ihracat hedefliyoruz. Tokgoz, ihracatin 1998 yili 8 aylik donem icin ulkeler bazinda dagiliminin, Azerbeycan yuzde 88, Irak yuzde 1.5 ve Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti yuzde 10.5 olduguna deginerek, ihracatin satislar icindeki payinin yaklasik yuzde 4, ithalatin maliyetler icindeki payinin yaklasik yuzde 3 oldugunu kaydetti. Asil hedeflerinin A.B. ulkelerine ihracat yapmak oldugunu soyleyen Tokgoz `Bu konuda Avrupa`dake en modern ve en son teknolojiye sahip birkac kesimhaneden biri olan tesisimize A.B. `den siyasi bir engel cikmazsa, `uygunluk belgesi` alip ihracat icin hemen girisimde bulunacagiz. Bu gerceklesir ise 1999 yilinda A.B.`ne en az 5 bin ton ihracat yapmayi hedefliyoruz` dedi. 1998 yili sonunda 16-17 trilyon lira ciro ve piyasada yuzde 9 civarinda pazar payi hedeflediklerini vurgulayan Tokgoz, yeni kesimhane yatirimiyla kesim kapasitesinin yuzde 120 oraninda arttigini dile getirdi. Tokgoz, soz konusu yatirim ile ilgili olarak sunlari soyledi, `Boylece kapasitemiz yuzde 120, fiili uretimimiz yuzde 50 artti. Pazar durumuna gore uretimi daha da arttirmak elimizde. Bu kesimhane dunyadaki en son teknolojiye sahip bir tesistir. Belli basli ozellikleri, Turkiye`de hicbir tesiste bulunmayan 4 bin 500 adet/saat ileri islenmis urunler icin otomatik ic cikartma ve ayirma sistemi ve otomatik parcalama tesisi, restaurant urunleri ve sarkuteri urunleri pazarlama bolumlerinin bulunmasi.` Tokgoz, finansal borclarinin tamamina yakininin kisa vadeli spot banka kredileri olup, yatirimin tamamlanmasi ve satislarin verimli olmasi nedeniyle yaklasik yuzde 50`sinin odendigini soyleyerek, yem fabrikasi yatiriminin tamamlanmasi ile 1999 yili ikinci yarisi veya 2000 yili yarisinda yaklasik 2-3 milyon dolar degerinde yeni kuluckahane yatirimi projesinin de bulundugunu soyledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.