Mudurnu Tavukculuk A.s.`nin 10.11.1997 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

10.11.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1)Mudurnu Tavukculuk A.S. ana urunu pilic eti olan, ancak pilic etine ulasincaya kadarki butun girdileri (Damizlik yumurta, etlik civciv, karma yem ve canli pilic) de ayrica bunyesinde ureten tam entegre bir kurulustu. 1963 yiulinda 500 civcivle baslayan uretimi, bugun yillik 25 milyon adet civcive ulasmistir. Bu kadar hizli buyumesinin ana sebibi butun kazancini tekrar yatirima donusturmesi ve cok basarili bir uretim organizasyonu kurmasidir. Mudurnu Tavukculuk A.S.`ni diger bir onemli ozelligi de tavukculuk sektorundeki en modern, en buyuk kapasiteli tesislere sahip olmasi ve bu sektordeki butun yeniliklere onculuk etmesidir. 1997 yili uretim ve satis hedefleri 33 milyon adet damizlik yumurta, 25 milyon adet etlik civciv, 100.000 ton karma yem ve 27.000 ton pilic etidir. Ayrica 5.000 ton pilic eti depolama kapasitesi ve butun pilic eti uretimini Turkiye pazarina ve yurtdisina tasiyacak arac filosuna sapihtir. Mudurnu Tavukculuk A.S. yurtici satisinin tamamini Mupitas A.S. unvanli pazarlama sirketi aracili gili ihracatini ise bizzat kendisi gerceklestirmeketdi. Temelini 1 Agustos 1996 gunu attigimiz yeni kesimhane projesi Ekim 1997 sonu itibari ile 15 ayini doldurmus bulunmaktadir. Su anda Makina Ekipman Montaji bitmek uzeredir. Tesisisin muhtemel isletmeye alinma tarihi Aralik 1997 ayi ikinci yarisi olacaktir. Ultra modern bir tarzda en yeni ve en yuksek teknoloji ile kurulan tesisimizin kesimhane bolumu 8.000 adet/saat ve cut up bolumu 4500 adet/saat pilic, ileri isleme bolumu ise 750 kg/saat sekil verilmis, yari ve tam pismis urun kapasitelidir. Pratik pilic yemelerinin hazirlanacagi ileri isleme hattina ise yari pismis, tam pismis nugget, burger, sinitsel, kievski, kordonblo ve daha nice tarafimizca gelistiirrlecek cesitli katma deger kazandirilmis urunler imal ediiilecektir. Tesis cevre duzenlemeleri dahil takribi 8 milyon US $`a mal olacaktir. Yeni tesislerimizle birlikte tek vardiyada iki kesimhanemiz toplami gunluk kesim kapasitesi 100 bin adet olup yillik et uretim kapasitesi yaklasik (tek vardiyada) 40.000 tondur. Yakinda isletmeye acilacak yeni kesimhanemizde uygulanacak teknoloji 2000`li yillarin gereksinimlerine gore tasarlanmis olup, bu sistem sayesinde urunlerin mikrobiyolojik kalitesi artacak, raf omrune en az uc gun ilave katkida bulunacaktir. Bu teknoloji halihazirda bati Avrupa`da bir kesimhanede mevcut olup, Mudunu tesisi ikincisi olacaktir. Sistem Hollanda`dan temin edilmistir.
2)Gelismis ulkelerdeki mevcut duruma paralel sekilde Turkiye`de de her gecen gun pilic eti tuketimi hizla artmakta kirmizi et tuketimi ise gerilemektedir.Bu sebebi beyaz etin kirmizi ete oranla daha saglikli, daha ekonomik ve daha pratik olmasidir. Bugun icin Turkiey`de kisi basina beyaz et tuketimi 8-9 kg olup, gelismis ulkelerdeki rakamin %25-30`u civarindadir. Ancak yuksek talep artisi devam ettigi icin onumuzdeki 5 sene icinde tuketim acisindan gelismis ulkeler seviyesini yakalayacagimizi tahmin ediyoruz. 1997 yilinda Turkiye`de yaklasik 550 bin ton beyaz et uretimi yapilacagi tahmin edilmektedir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.