Nail Keçili Tutuklandı

06.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Cenajans Grey Yönetim Kurulu Başkanı Keçili, Kasırga Operasyonu çerçevesinde, `çıkar amaçlı suç örgütüne üye olduğu` gerekçesiyle tutuklanarak, Ankara Ulucanlar Cezaevi`ne konuldu

Egebank`ın içinin boşaltılmasına yönelik Kasırga Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Cenajans Grey Yönetim Kurulu Başkanı Nail Keçili, Ankara DGM tarafından tutuklanarak, Ankara Merkez Kapalı (Ulucanlar) Cezaevi`ne konuldu. Altı şirket yöneticisi ise serbest bırakıldı. Keçili`nin savcılık sorgusunda, polisteki ifadesi doğrultusunda bilgi verdiği ve suçsuz olduğunu savunduğu ve Murat Demirel beni kullandı dediği bildirildi.

Keçili beraberinde Cenajans ve Cenair`in altı yönetici ve çalışanı ile birlikte sabah erken saatlerde Keçiören`deki Adli Tıp Kurumu`nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra getirildiği Ankara DGM`de, operasyonu yöneten savcı Nuh Mete Yüksel tarafından sorgulandı. Sorgulamaya savcı Hakan Kızılarslan da yardımcı oldu. Keçili, Cenajans ve Cenair yönetici ve çalışanlarından Hasip Ahmet, Muzaffer Çam, Yılmaz Özdemir ve Hüseyin Murat Akan, 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu`na muhalefet ettikleri gerekçesiyle tutuklama talebiyle yedek hâkimliğe sevk edilirken Cenajans Grey Genel Sekreteri Vildan Karayol ve şirket çalışanlarından Mehmet Dursun Altınel ise serbest bırakıldı.

Keçili: Kullanıldım

Keçili`nin, Savcı Yüksel`e de polisteki ifadesi doğrultusunda bilgi verdiği ve Demirel`in kendisini kullandığını iddia ettiği belirtildi. Cenair`e, Egebank`tan verilen 4 milyon dolarlık (yaklaşık 2.7 trilyon lira) kredinin çıkarıldığı tarihte Cenair`in Demirel`e ait olduğunu, şirketi kendisinin devralmasından sonra da Demirel ile görüşerek kredinin geri ödenmesi konusunda güvence aldığını öne sürdüğü öğrenildi. Egebank`ın soyulduğu gece güvenlik kameralarınca yakalanmasını `tesadüf` olarak nitelendiren Keçili`nin o gece bankanın içinin boşaltığından haberi olmadığını söylediği kaydedildi. Keçili`nin Cenajans Grey`e Egebank tarafından yapılan 4 trilyon liralık ödemenin de iddia
edildiği gibi paraların hortumlanması amacıyla değil, bankanın reklam giderleri karşılığı olarak yapıldığını bildirdiği öğrenildi. Nöbetçi Ankara 1 No`lu DGM`de yedek hâkim Rüstem Çiloğlu tarafından sorgulanan Keçili, savcı Yüksel`in talebi doğrultusunda `çıkar amaçlı suç örgütüne üye olduğu` gerekçesiyle tutuklanırken, diğer dört kişi serbest bırakıldı. Keçili, Ankara Ulucanlar Cezaevi`ne konuldu. Savcı Yüksel de DGM`den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

`Kabul eden suçlu yok`

Nuh Mete Yüksel, Ankara DGM yedek hâkimliğince tutuklanan Cenajans Grey Reklamcılık Şirketi`nin sahibi Nail Keçili`nin savcılık ifadesinde, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini ifade ederek, Zaten hiçbir suçlu suçunu kabul etmez dedi. Savcı Yüksel, DGM çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, Nail Keçili`yi, `çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak` suçundan tutuklanma talebiyle yedek hâkimliğe sevk ettiğini, yedek hâkimliğin de talebi doğrultusunda Keçili`yi tutukladığını kaydetti. Keçili`nin Emniyet`te, Murat Demirel beni kullandı` şeklinde ifadeleri var. Size bu konuda ne dedi? sorusuna savcı Yüksel, Buna benzer şeyler söyledi dedi.

Bu ülke öyle bir ülke ki...

`Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak` gerekçesiyle tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi`ne konulan Cenajans Yönetim Kurulu Başkanı Nail Keçili, 30 Eylül 2000`de Türkiye gazetesindeki röportajının bir bölümünde şu görüşleri dile getirmişti:

`Devlet ne peşinde?`

65 milyonda 3 milyon kişi vergi ödüyor. Ama ötede 6 milyon kişi bir kuruş ödemeden muhteşem bir yaşayış içinde. Devlet neyin peşinde koşuyor? Devlet vergi verenin peşinde koşuyor. Vergi verene daha fazla vergi verdirtmeye çalışıyor.

Ama herkes biliyor ki Türkiye`de birçok insan devlete 25 kuruş bile vergi vermeden, hem de devleti hizmet vermiyor diye suçlayarak dolaşıyor. Öte yanda yine bu ülkede, işini şansa bağlayan, kahvelerde pinekleyip ekmek parası için bile gayret etmeyen bir toplum var. Bir de yurdun birçok yerinden gelip okumuş meslek sahibi olmuş ama iş bulamayan veya çok düşük ücretlerle çalışmakta olan yetenekli olduğu halde heba olan gençlerimiz var. Bütün bunların altında yatan devletin küçültülmemesidir.(RADİKAL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.