Netas Hedefleri Buyuttu.

02.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz yil yasanan krizinetkisiyle yurtici ve yurtdisi pazarlarda bir daralma oldugunu belirten Netas Genel Muduru Sait Gozum, Rusya ve benzeri ulkelerdeki alacaklarda benzeri ulkelerdeki alacaklarda sorunlar yasandigi, 1998 yilinin Netas icin temizlik donemi oldugunu vurguladi. GEctigimiz yel reorganizasyona girdiklerini de hatirlatan Gozum, alisilmadik bir finansal toblonun sergilendigini fakat 1999 yilinin 1998`den cok daha iyi gectigini kaydetti. 1997 yilini 6 trliyon 329 milyar lira karla kapatan Netas, gectigimiz yili ise 2 trilyon lira karla kapatmisti. Satis hedeflerinde gectigimiz yilin rakamlarini asacaklarini ve 205 milyon dolarin uzerinde bir ciroya ulasacaklarini ifade eden Gozum, her yil 50-60 milyon dolar civarinda ihracat gerceklestirdiklerini, bu yil bu rakami da asmak istediklerini belirtti. Uretici bir firma olarak, isletmecilere urun yapan ve satan sirket olduklarinin altini cizen Gozum, Turk Telekom`un ozellestirilmesi sirasinda acilacak ihaleye isletmeci olmadiklari icin katilmayacaklarinin altini cizdi. Isletmecilerin kendi musterileri oldugunu belirten Gozum, `Biz bu tip ihalelerde yer alirsak kendi musterilerimizle rekabet eder hale geliriz. Bu bizim ana tuzugumuzde, bakis acimizda yok. Turkiye`de en buyuk Ar-Ge`nin kendilerine ait oldugunu ve yillik 25 milyon dolar harcadilkarini belirten Gozum, 350`ye yakin arastirma gelistirme muhendisi ve teknisyen calistirdiklarini vurguladi. Arastirma gelistirme departmaninda gelistirilen urunlerin cironun icinde onemli bir yer tuttugunu ifade eden Gozum, `Biz musterilerimize cozum sunmak icin Ar-Ge yapip, bunu da nemalandirip sonuc alan bir sirketiz. yurtdisinda Ar-Ge calismalarinin ciroya oranlari cok yuksek. Turkiye`de ne yazik ki bu oran bindelerle ifade ediliyor. netas`ta ise sadece personele maas olarak odenenler cironun yuzde 87i civarindadir. Turkiye ortalamasinin cok ustundeyiz. Ayrica Ar-Ge laboratuvarlarina teknolojik olarak yaptigimiz yatirimlar bulunuyor. Bu, yilda 25 milyon dolarin altina dusmuyor.` dedi. Yerli bir uretici olarak urettikleri urunlerin yuzde 70-80`lik kismini ithalati engelleyecek gerceklestirdiklerini vurgulayan Gozum, 7100 dolarlik bir ithalat yerine sadece 30 dolarlik bir ithalat yaparak, 70 dolarlik kismi kendimiz ureterek ulkemize katkida bulunuyoruz` tesbitinde bulundu. Yan sanayiye de cok is verdiklerini belirten Gozum, Netas`ta 1.200 kisinin calistigini fakat yansanayide 12 bin kisiye dolayli olarak is verdiklerini kaydetti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.