Osmanli Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Yil Sonuitibariyle 250 Milyar Lira Kar Hedefliyor.

02.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Osmanli Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Genel Muduru Erdogan Dagli, yil sonu itibari ile 250 milyar lira kar elde etmeyi tahmin ettiklerini soyledi. Iki yonlu calisma icine girip risksiz yatirimlarla yatirimciya getiri saglamanin yaninda proje bazinda calismak istediklerini ifade eden Dagli, ticari yapilar cercevesinde proje yuruttuklerini sozlerine ekledi. Erdogan Dagli buyuk is merkezleri kapsaminda calismalari bulundugunu da dile getirerek `Luks konut acisindan bakilinca doyuma ulasildi. Bugunun kosullari ile 500 bin-1 milyon dolarlarla yapilan konut satislarini gercekci bulmuyoruz. Bu nedenle de konut projesine girmek istemiyoruz` edi. Sirketin gectigimiz yil aralik ayinda faaliyete gecerek bu yilin mart ayinda sermayesini 500 milyar liraya yukseltip halka acildigini hatirlatan Genel Muduru Dagli, buradan elde edilen para ile bir gayrimenkulu daha bunyeye aldiklarini soyledi. Ankara Kizilay, Istanbul Beyoglu, Besiktas, Taksim, Sisli ve Levent`te bulunan Osmanli Bankasi`na ait subeleri alma hazirligi icerisinde bulunduklarini soyleyen Dagli, soz konusu gayrimenkullerin 7 milyon 660 bin dolar bedelle satin alinacagini ve yine Osmanli Bankasi`na kiraya verilecegini belirtti. Dagli sozlerini soyle surdurdu, `Turk lirasi karsiligi 2 trilyon 260 milyar lira bedelle satin alacagimiz soz konusu gayrimenkullerin tutarinin bir kismi icin kredi kullanacagiz. Kredi, bankalardan piyasa kosullarina gore nisan ayi vadeli kullanilacak. bu yatirimi bir sermaye artisi ile yapmasi planliyorduk. Ancak halka arzla birlikte sermaye artisi yapmak icin uygun bir ortam olmadigi kanisindayim. Bu nedenle de sermaye artisini mart-nisan ayinda yapmayi dusunuyoruz. Yatirimin bir kismini ozkaynaklardan da karsilayacagiz. Fakat ozkaynaklarin hepsi aldigimiz gayrimenkulleri karsilayacak oranda degil.` Halka arzda elde edilen paranin bir kismi ile gayrimenkul satin aldiklarini bir kismini da reepo yaparak degerlendirdiklerini ifade eden Dagli sozlerini soyle tamamladi `Sermaye Piyasasi Kurulu`ndan, 14 araliga kadar bu parayi bir gayrimenkul yatirimi yapmaksizin repo ve bunun gibi yatirim araclarinda degerlendirilmesi yonunde izin aldik. Bu cercevede bir yillik faaliyete gecmis bir sirket olmamiza ragmen, 500 milyar liralik sermayeye karsilik elimizde su anda 450 milyar lira degerinde bir gayrimenkul ile 520 milyar para bulunuyor. 500 milyar lira bir gayrimenkul yatirim ortakligi icin kucuk bir sermaye ancak, sermaye artisi ile bir takim gayrimenkulleri portfoyumuze katarak sermayeyi arttirmayi hedefliyoruz.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.