Otomotiv eylemlerinde son durum ne?

26.05.2015 - 09:25 | Son Güncelleme :
Otomotiv eylemlerinde son durum ne? | Genel Haberler

Oyak Renault’da iş bırakma eylemin 12’inci gününde de anlaşmazlık sürüyor

Oyak Renault yönetimi dün Tofaş ile aynı koşulları teklif ettiklerini açıklamasına rağmen, işçiler bunun yeterli olmadığını, yönetimin aleyhlerindeki suç duyurularında da vazgeçmesini istedi. İşçiler, “Bu yola hep birlikte çıktık, içeri hep birlikte gireceğiz” açıklaması yaptı.

Bursa’da Oyak Renault fabrikasındaki işçilerin iş bırakma eylemi dün 12’nci gününe girdi. Oyak Renault yönetimi dün sabah eylemi sonlardırmak için Tofaş'ın 22 Mayıs'ta teklif ettiği koşulların aynısını ilan ettiğini belirterek, “Bu sabah saat 08.00'den itibaren öncelikli faaliyetler başladı. Fabrikanın bir an önce normal çalışma düzenine geçmesi için gereken her şeyi yapıyoruz" açıklaması yaptı. Ancak fabrika içinde ve dışında eylemini sürdüren işçiler, “Dün (önceki) akşam, dışarıya sanki anlaşılmış gibi bir imaj vermeye çalıştılar. Saat 00.00’a doğru arkadaşların telefonlarına ‘Fabrika üretime başlıyor’ diye mesajlar geldi. Kimse kabul etmediği için içeriye girilmedi. Sonradan bunu iptal ettiklerini, içerideki amirlerimiz vasıtasıyla 08.00-16.00 vardiyasında üretime başlayacaklarını söylediler. Bu yola çıktığımızda hep birlikteydik, hala hep birlikteyiz. Bu fabrikadan içeri hep birlikte gireceğiz” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

SEYYANEN 1000 TL

hurriyet.com.tr'den Emre Özpeynirci'nin haberine göre; Oyak Renault’un işçilere teklif ettiği ancak uzlaşmaya varılamayan ‘Tofaş’ şartlarının koşulları ise şöyleydi: “İş başı yapan hiçbir çalışanımızla ilgili yasal işlem yapılmayacak, sendikadan istifa eden hiçbir çalışanımız işten çıkarılmayacaktır. Çalışanlarımıza ilave maddi katkı sağlanması için de bir çalışma yürütülecektir. Bu kapsamda öncelikli olarak, çalışanlarımıza ay sonuna kadar seyyanen 1000 TL katkı sağlanacaktır. Diğer maddi katkılar 1 ay zarfında belirlenecektir.”

Haberin Devamı

MESS İZİN VERMEDİ

İşçilerin seçtiği sözcülerden Erhan İmranlı dün yaptığı açıklamada, eylemin ilk gününden itibaren fabrika yönetimiyle çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz’un da katıldığı 20 Mayıs’taki toplantıda tüm koşullarda anlaştıklarını söyledi. İmranlı, “Sadece imzalar atılmamıştı. Daha sonra sırf bir çeviri için toplantıya ara verdik. İki saatlik bir süreden sonra geri döndüler, bu şartları kabul edemeyeceklerini, daha doğrusu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yönetimiyle diyalog kurduklarını ve buna imza atamayacaklarını söylediler. Aslında fabrikayla ilgili bir sıkıntı olmadığını, bunu fabrika ve işçiler arasında halledebileceğimizin sinyaliydi bu fakat başka zorluklar çıktı. MESS, buna izin vermedi” diye konuştu.

BİZDE FABRİKAMIZI ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUZ

İşçilerin sözcüsü Erhan İmranlı, fabrika yönetiminin, kendisi dahil bazı işçiler aleyhine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, söz konusu toplantıdaki taleplerinden birinin, yönetimin bu suç duyurusundan vazgeçmesi olduğunu söyledi. İmranlı, şunları kaydetti: “Sonuçta buradaki arkadaşların tamamına yakını Türk Metal Sendikasından istifa etmiş durumda. Bunları birinin temsil etmesi gerekiyordu. Bununla ilgili bir talebimiz vardı. Bunların hepsini kabul ettirmiştik. Bir anda bundan vazgeçtiler. Aynı taleplerimizi devam ettiriyoruz. Aynı sözleşmeyle önümüze gelirlerse üretimimizi tekrar başlatmaya razıyız. Diyalogdan yanayız ve görüşmelere açığız. Masadan kalkan taraf değiliz, yapıcı olan tarafız. Her durumda uygun şartlarda anlaşmaya razıyız ve fabrikamızı çalıştırmak istiyoruz.”

5 BİN 500 İŞÇİ ÇALIŞIYOR 

İşçilerin avukatlarından Deniz Baykal, Bosch Fabrikası’nda çalışan içşilere verilen hakların Oyak Renault’ta görev yapanlara verilmesi halinde bu miktarın eski çalışanların aylık maaşına 200 TL, yeni işe girenlere ise 500- 550 TL arasında fark yansıtacağını belirtti. Renault’un üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grubun dün Bursa’ya geleceği bildirildi. Bu iddia doğrulanamazken, günde yaklaşık bin 400 otomobilin üç vardiyade üretildiği OYAK Renault Fabrikası’nda yaklaşık 5 bin 500 işçi çalışıyor. 

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE DE EYLEM OLDU

Renault işçilerinin ardından eyleme geçen Tofaş ile yan sanayi kuruluşlarından Coşkunöz, Mako ve Ototrim’deki iş bırakma sona ermişti. Dün ise Ford Otosan’ın Eskişehir’deki kamyon fabrikasında eylem başladı. Kamyon ve çekici üretim tesislerinde çalışan işçiler, dün sabah işbaşı yaptıktan yaklaşık 3 saat sonra fabrika bahçesinde toplandı. Burada bir süre slogan atan yaklaşık 500 kişilik grubun eylemi nedeniyle fabrikanın tüm bölümlerinde üretim durdu. İşçiler fabrika bahçesindeki bekliyor. 

NURİ BEY İÇİN DUA

Diğer taraftan Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınındaki bulunan bir grup işçi, Türk Metal Sendikası aleyhine pankartlar astı. Bazı işçilerin aileleri de destek vermek için alana geldi. İşçiler, 2012 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay için pankart açarak dua etti.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
998 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.