Otomotiv Karnavalı Yarın Başlıyor

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Yerli Yabancı 110 Firmanın Katılacağı 8. Uluslararası Otomobil Fuarı-Autoshow 2000, Yarın İstanbul`Da Açılacak -Geçen Yıla Göre 20 Bin Metrekare Büyüyen Fuarda, Tanıtımlar 6 Ayrı Salonda Yapılacak -Markaların Ağırlıklı Olarak 2001 Modellerini Sergileyecekleri Fuarda, Çok Sayıda Yeni Araç İlk Kez Türk Kamuoyunun Karşısına Çıkacak

İSTANBUL (A.A) - 02.11.2000 - Otomotiv devlerinin yeni modellerini sergileyecekleri, yerli yabancı 110 firmanın katılacağı 8. Uluslararası Otomobil Fuarı-Auto Show 2000, CNR İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi`nde yarın açılacak. İstanbul Fuarcılık ve İthal Otomobilleri Türkiye Mümessilleri Derneği (İOD) işbirliği ile gerçekleştirilen fuarın basın ve VIP açılışı bugün gerçekleştirildi. Düzenlenen törende konuşan İOD Başkanı Yüksel Mermer, ağır vergi yüklerine rağmen otomotivde 2000 modellerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, 2001 modellerinin de aynı ilgiyi görmesini beklediklerini kaydetti. Mermer, ``Kanaatimce bu fuar gelebileceği en iyi yere geldi. Çıtayı yükseltmemiz ve en kısa zamanda gerçek anlamda uluslararası düzeye çıkartmamız gerekmektedir`` dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Vekili Atilla Örsel de konuşmasında, Türk otomotiv sanayinin yüksek bir düzeye ulaştığını kaydederek, firmaları kutladı.

-2001 MODELLERİ SERGİLENECEK-

Otomobil markalarının ağırlıklı olarak 2001 modellerini sergileyecekleri fuara, yerli-yabancı 110 firma katılıyor. Birçok yeni otomobil ilk kez müşterilerin karşısına çıkacak. Otomobil dünyasındaki yeniliklerin de sergilenme fırsatı bulacağı fuar, sektörün bu yıl yaşadığı canlanlılığa paralel olarak geçen yıla göre 20 bin metrekare büyütüldü. Sektörde büyük rekabet içinde mücadele veren firmalar, renkli gösteriler ve farklı dizayn edilmiş standlarla, 12 Kasım tarihine kadar açık kalacak fuarda ön plana çıkmaya çalışacaklar. Yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 80 bin metrekarelik alanı kaplayan 6 ayrı salonda yapılacak. Geçen yıl 60 bin metrekarelik alanda ve 4 ayrı salonda yapılan fuarı 242 bin kişi ziyaret etmişti.

-TOFAŞ-FIAT`IN 1 TRİLYON LİRALIK STANDI-

Türk otomotiv sanayinin devi Tofaş, sahip olduğu potansiyel ve değerleri Türk kamuoyuna yeterince tanıtılabilmek için kalktığı atak çerçevesinde, fuara ağırlığını koyuyor. Yaklaşık 1 trilyon lira harcama yapılan 3 bin 900 metrekarelik standda, Tofaş`ın üretimine başladığı Fiat Doblo, dünya prömiyerinin yapıldığı Paris Motor Show`un ardından ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkacak. Standda ayrıca, yakında Türkiye`de satışına başlanacak olan Fiat Punto Palio, Palio Weekend, Brava, Bravo, Marea ve Siena gibi modellerle Punto Kit Car ve Palio Kit Car da sergilenecek. Standın bir bölümünde sanal ortama taşınan Palio Cup organizasyonu ile dileyen katılımcıları, bu araçları sanal olarak test edebilecekler. Standda ayrıca 5 ayrı kamerayla üretim anında çekilen görüntüler, 150 derecelik bir açıyla, hareket eden koltuklarda oturacak izleyicilere izlettirilerek, üretimi yakından görmeleri ve hissetmeleri sağlanacak. Tofaş işçilerinin ``Kurtdereli`` adını verdiği robotlardan biri de çeşitli gösteriler sergileyecek. Tofaş`ın finansal ve teknik hizmetlerinin yanı sıra ar-ge çalışmaları da tanıtılacak.

-RENAULT İDDİALI HAZIRLANDI-

Renault da yeni modeller ve tanıtımlarla fuara iddialı hazırlanan firmalar arasında yer alıyor. Fuara yaklaşık 2 bin metrekarelik bir standla katılan markanın tanıtacağı araçlar arasında, yeni bir otomobil konsepti olan Coupe Avantime ve esin kaynağını Kangoo`nun oluşturduğu Pangea yer alıyor. Yeni Laguna ile Clio Sport V6`nın yol versiyonu da standın diğer yıldızlarını oluşturacak. Ayrıca, 2001 yılı başında ülkemizde satışına başlanacak Scenic RX4, yeni Twingo, yeni Megane gamı, 172 beygir gücündeki Clio Renault Sport 2.0 16V ile Clio Symbol 16V de fuarda sergilenecek.

-YENİ MODELLER-

Hyundai Assan fuarda aralarında yeni Elantra`nın da bulunduğu 5 yeni model sergileyecek. Küçük otomobil sınıfındaki Atos Prime`ın yanı sıra Trajet, Santa Fe ve XG5 otomobilseverlerin karşısına ilk kez çıkacak. Katolonya Oto da temsilcisi olduğu Seat`ın Toledo, Cordoba, Ibiza ve Leon modellerinin yanı sıra yeni Arosa, yeni Alhambra, yeni Leon 4x4 ile Cordoba Cupra`yı sergileyecek. Volkswagen`in distribütörü Doğuş Otomotiv makyajlanan yeni Passat, Türkiye`nin ilk internetten satılan aracı Lupo, Polo 1.4 TDI ile yeni Saharan`ın aralarında bulunduğu pekçok yenilikle fuara katılıyor. Standda Volkswagen`in diğer modellerinin yanı sıra bu fuar için Almanya`dan getirtilen Bettle Racing Car ve Bora TDI Kitcar, yakından incelenebilecek. Fuarda Opel`in yıldızları arasında yeni Corsa ve Astra Coupe de yer alacak. Küçük otomobil segmentinde ülkemizde de oldukça ilgi gören Corsa`nın yeni versiyonu Türkiye`de ilk kez bu fuarda sergilenecek. Ayrıca, Vietnamlı ressam Tran Trang Vu`nun renklendirdiği bir yeni Corsa`nın ilgi görmesi bekleniyor. Honda da fuarda Paris Motor Show`da tanıtılan yeni Honda Civic ile dikkatleri üzerine toplayacak.

-TOYATASA`NIN HEDEFİ GENÇLER-

ToyotaSA, özellikle genç kullanıcılara yönelik araçlarıyla ön plana çıkacak. Geçtiğimiz ay Paris Motor Show`da sergilenen Toyota Celica T-Sport, en önemli yeniliği oluşturacak. Toyota Yaris`in otomatik vitesli versiyonu ile hafif arazi aracı RAV4`ün üç kapılı versiyonu da yenilikler arasında yer alacak. Türkiye`de ilk kez sergilenecek araçlar arasında yeni Corolla Liftback, yeni Camry ve yeni Land Cruiser Prado bulunuyor. Corolla, Avensis, RAV4 ile Land Cruiser 100 diğer yeni araçları oluşturacak.

-BORUSAN OTOMOTİV`İN GÖVDE GÖSTERİSİ-

BMW, Land Rover, Rover, MINI ve MG markalarının Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv, standında 29 araç ve 8 BMW motosiklet sergileyecek. BMW Group standında Z3 Roadster ve Coupe, 3 serisinin farklı gövde seçenekleri, yenilenen görünüşü ile 5 serisi, X5, Z8, M3 ve M5`in yanı sıra yeni MINI Cooper dikkat çekecek. Land Rover standında ise Freelander ile Discovery`nin değişik versiyonları, Range Rover`in 3 versiyonu 4 çeker araç tutkunlarına hitap edecek. Mercedes, Alfa Romeo, Wolvo, Chrysyler, Ferrari gibi ünlü markaların da en son modellerini sergiledikleri fuara, Hintli Tata`nın da ilk kez katılarak ürünlerini sergilemesi dikkat çekti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.