Otoyolda Garanti Süresi 3 Yıl Olsun

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Otoyollarda Kesin Kabulden Sonra Bir Yıl Olan Garanti Süresi 3 Yıla Çıkarılsın -İhalesi Yapılmış Projelerin, Bir An Önce Hizmete Alınması Gerekir


ANKARA (A.A) - 13.11.2000 - Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD) Başkanı Celal Koloğlu, otoyollardaki kesin kabulden sonra bir yıl olan garanti süresinin 3 yıla çıkarılması gerektiğini söyledi. Başkan Koloğlu, ihalesi yapılmış projelerin bir an önce hizmete sunulması için yeterli ödeneğin sağlanması yanında, mevcut tüm projeler için gerekli yıllık ödenek ayrılmaması durumunda ise projelerin önem ve aciliyetlerine göre bir sıralanma yapılması gerektiğini kaydetti. Ankara`da 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak Milli Asfalt Sempozyumu öncesi A.A muhabirinin sorularını cevaplayan Koloğlu, sektörün önemli bir finansman darboğazı ile karşı karşıya kaldığını ve mevcut ihale sisteminin de, günün değişen koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Koloğlu, klasik birim fiyat uygulamalı ihale sistemi dışına çıkılarak, teklif birim fiyatı ile götürü bedel veya anahtar teslim götürü bedel sistemlerinin esas alınması gerektiğini ifade etti. Koloğlu, ihalelerde önseçim ilanının şart koşulması ve uygulama projelerine dayalı ihale yapılmasının önemine de dikkati çekti.


GÜVENLİ KARAYOLU;

Türkiye`de güvenli karayolu ulaşımının sağlanması ve trafik kazalarının azaltmak için, yolların standatlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade eden ASMÜD Başkanı Koloğlu, trafiği yoğun olan ana yolların, bölünmüş yol olarak hizmete alınmasının trafik kazalarını büyük ölçüde azaltacağını kaydetti. Tespit edilen kara noktalarda kavşak tanzimi, sinyalizasyon, tırmanma şeridi teşkili, otokorkuluk yapımı ve dijital hız sınırlayıcıların tesisi ile banketlerin genişletilmesi ve asfaltla kaplanması çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini vurgulayan Koloğlu, yol yapım projeleri için ilgili kuruluşlara ihtiyaç duyulan ödeneğin tahsis edilmesi gerektiğini ifade etti.


ASFALTLAMA YETERSİZ;

Türkiye`de mevcut 62 bin kilometrelik yolun 7 bin 500 kilometrelik bölümünün asfalt kaplama olduğunu ifade eden Koloğlu, her yıl 7 bin 500 kilometre uzunluğundaki bir yolun asfalt kaplama ile yapılması gerektiğini ifade etti. Bugünkü fiyatlarla bir kilometrelik bir yolun asfaltlama bedelinin 1 milyon 200 bin dolan civarında olduğunu belirten Koloğlu, AB`ye girme aşamasında olan Türkiye`nin, mevcut yolların standartlarını yükseltme zorunluluğunda olduğunu sözlerine ekledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.