Pahalı kayak keyfi

22.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bağlama ve butonlarıyla birlite kayak, snowboard, salopet, ayakkabı, içlik, mont, eldiven ve bereden oluşan komple bir kayak takımı 295 milyon lira

Ramazan Bayramı ve yılbaşının birleşmesiyle oluşan 10 günlük tatili bulundukları yer dışında geçirmek isteyenler tatil yörelerine akın etmeye başladılar. Kimileri tatil için nispeten sıcak güney bölgelerini tercih ederken, kimileri bembeyaz karların üzerinde kayak yapmanın havasına girdiler bile... Aslında kış sporları bir hayli pahalı olmakla birlikte, tatilini kış turizm merkezlerinde geçirmek isteyen kişiler için her keseye uygun kayak takımları bulunabiliyor. Spor mağazalarında kayak pantolonları 20 milyon lira ile 40 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kar botları 15 milyon lira ile 30 milyon lira arasında, komple kayak giysileri ise 150 milyon lira ile 200 milyon lira arasında tüketiciye sunuluyor. Bağlama ve butonlarıyla birlikte kayak, snowboard (kar tahtası), salopet, ayakkabı, içlik, mont, eldiven ve bereden oluşan komple bir kayak takımı da 295 milyon liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Öte yandan, birkaç günlük tatil için kayak takımına bu kadar para vermek istemeyenler ise kayak merkezlerinde 7.5 milyon liradan başlayan fiyatlarla kayak takımı kiralayabiliyorlar. Komple kayak kıyafeti 10 milyon liradan başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor. Sportland Mağazalar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Kuzer, kayak sporunun çok zevli ve kolay öğrenilebilen bir spor olduğu görüşünü dile getirerek, Kayak sporu insanlar tarafından pahalı bir spor olarak biliniyor. Oysa birçok spora göre kayak daha ucuz. Günlük 7.5 milyon lira kirayla kayak öğrenebilirsiniz. Öğrendikten sonra ise kendinize göre uygun fiyatlarla kayak takımı alabilirsiniz diyor.

-TÜRKİYE`DEKİ KAYAK MERKEZLERİ-

Tatilini karların üzerinde kayak yaparak geçirmek isteyenler için Türkiye`de birçok alternatif bulunuyor:

Bursa - Uludağ Kayak Merkezi: Bursa Şehir Merkezi`ne 30 km, İstanbul`a ise 150 km. uzaklıkta bulunan tesislere ulaşım, taksi-dolmuş ve teleferikle yapılabiliyor. Kayak merkezinde 14 mekanik tesis bulunuyor. Türkiye`nin en ünlü kayak bölgesi olan Uludağ`ın sisli havalarda amatör kayakçılar için tehlikeli olabileceği belirtiliyor.

Erzurum - Palandöken Kayak Merkezi: Şehir merkezine 4 km mesafede olan tesis, Erzurum havaalanına 25 dakika uzaklıkta. Kayak pisti 2150 metre ile 3100 metre arasında değişiyor. Türkiye`nin en uzun pisti, dünyada ise hatırı sayılır bir uzunluğa sahip. İki adet tescilli pistin dışında toplamda 20 kilometre uzunluğunda ve çeşitli zorluk derecelerine sahip birçok pisti bulunuyor.

Ankara - Elmadağ Kayak Merkezi: Şehir merkezine 20 km. mesafede olan tesise üniversite araçları ile de ulaşmak mümkün. Kayak alanının uzunluğu 900 metre, 720 kişi/saat kapasiteli 548 metre uzunluğundaki teleski kayakseverlerin hizmetinde bulunuyor.

Bolu - Kartalkaya Kayak Merkezi: Oldukça modern olan kayak merkezinde 9 adet teleski ile 2 adet telesiej tesisi bulunuyor. 13 kayak pisti bulunan merkezdeki otellerde yüzme havuzu, bar ve disko da bulunuyor.

Antalya - Saklıkent Kayak Merkezi: Turizm cenneti Antalya`ya 50 km. mesafede bulunan Saklıkent Yaylası`ndaki kayak merkezi 1850 metre yükseklikte bulunuyor. Diğer tesislere göre kısa sayılabilecek 2 tane teleski müşterilerin hizmetine sunuluyor.

Kayseri - Erciyes Kayak Merkezi: 3916 metre yüksekliğindeki dağ 1800 ile 3000 metre arasında 3 tane kayak pistine sahip. Tesislerde 1450 metre uzunluğunda 900 kişi/saat kapasiteli teleski, 2575 metre uzunluğunda 370 kişi/saat kapasiteli telesiej, 300 metre uzunluğunda da bir baby-lift bulunuyor. Kayak merkezinde ayrıca Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından uluslararası kayak yarışmaları için de tescillenmiş Çoşkun ve Bedük isminde 2 adet profesyonel kayak pisti bulunuyor.

Kars - Sarıkamış / Cıbıltepe Kayak Merkezi: Kars`ın Sarıkamış İlçesi`nde bulunan tesis, Kars havaalanına 30 km. uzaklıkla. Kayak merkezinde uzunluğu 844 metre, kapasitesi 800/saat ile 748/saat kapasiteli 2 adet telesiej bulunuyor. Kayak pistleri ise 2634 metre ve 2100 metre seviyeleri arasında değişiyor. Yatak problemi yaşanmayan bölgede acemi ve orta düzey kayakçılar için pistler yer alıyor.

Kastamonu - Ilgaz Kayak Merkezi: Ilgaz Dağı Milli Parkı içinde bulunan tesiste, 688 kişi/saat kapasiteli ve 693 metre uzunlukte bir telesiej ile 300 metre uzunlukta bir baby-lift ve 900 metre uzunluğunda teleksi yer alıyor. Tesis avcılık meraklıları tarafındanda ilgi görüyor.

Bunların dışında Gümüşhane`de bulunan Zigana Kayak Merkezi, İzmir Ödemiş`te bulunan Bozdağ Kayak Merkezi, Ağrı`da bulunan Bubi Dağı Kayak Merkezi, Erzincan`da bulunan Bolkar Kayak Merkezi ve Bingöl`de Yolçatı Kayak Merkezi Türkiye`de kayak sporu yapılabilecek merkezler arasında yer alıyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.