Pamukbank Türk Ekonomisi Ağır Ödedi

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Pamukbank Genel Müdürü Emirdağ: -``Bankalarin Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu`Na Devri Daha Yumuşak Ve Doğru Bir Yaklaşim`` -``1994 Yilinda 3 Bankanin Doğrudan Doğruya Tasfiyesine Gidilmesinin Bedelini Türk Bankacilik Sistemi Ve Türk Ekonomisi Ağir Ödedi`` -``Özel Banka Sayisi 85 Değil 40, Bunun Da 10 Tanesi Fon`A Devredildi``


İSTANBUL (A.A) - 31.10.2000 - Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, bankaların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) devrinin daha yumuşak ve doğru bir yaklaşım olduğunu bildirdi. Orhan Emirdağ, 1994 yılında 3 bankanın doğrudan doğruya tasfiyesine gidilmesinin bedelini Türk bankacılık sisteminin ve Türk ekonomisinin özellikle dışarı ile ilişkilerde ağır ödediğini söyledi. Emirdağ, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye`de banka sayısının yanlış telaffuz edildiğini, 85 bankadan sadece 40`ının özel banka olduğunu, diğerlerinin kurumsal, kamu, yatırım ya da yabancı banka statüsünde bulunduğunu vurguladı.


BUGÜNKÜ HALE GELMEDE KAMU BANKALARININ ROLÜ;

Bankalardan 10`unun TMSF`ye devredildiğini vurgulayan Emirdağ, burada kamu bankalarının özelleştirilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Emirdağ, şunları söyledi: ``Fon`a devredilen bazı bankaların bugünkü hale gelmelerinde, açıkçası reel faizlerin yüksekliği, kamunun borçlanma maliyetlerinin yüksekliği ve kamunun sadece doğrudan borçlanma değil bankaları vasıtasıyla da çok yüksek faizle mevduat toplaması ve bir kısım özel bankaların da bunu takip etmek mecburiyetinde kalması ve bunu krediye dönüştürdüğünde de orada problemler yaşamasının etkisi var.`` Düşen enflasyonda bankacılık sisteminin bu sürece uyum sağlaması gereği bulunduğunu ifade eden Emirdağ, bankacılık sisteminin reel ekonomiye dönüşünde, özellikle maliyetlerin düşürülmesi, rekabet yanının da doğru şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Emirdağ, şöyle konuştu:

``Türk bankacılık sisteminin özellikle maliyet hesabını iyi yapabilir duruma gelmesi lazım, fiyatlamalarını iyi oturtması lazım. Düşen enflasyonda kar marjları düşecek, ancak geçmişte faiz marjları ya da vadesiz mevduatın karlılığı dolayısıyla çok düşük ya da bedava yapılan hizmetlerin bedelini de Türk bankacılık sistemi almak zorunda. Burada bankacılık sistemine büyük görevler düşüyor.``
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.