Paparazzı: Hektas`ta Gec Kalan Yukselisin Oykusu.

13.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa bir iki gunluk bocalamasinin ardindan dun yuzde 3.5 oraninda deger kazanarak tekrar 17 bin sinirinin uzerini gordu. Boyle olunca da son bir iki gundur, gecmis tecrubelerine de dayanarak endeksi endiseyle izleyip `Bu kez kesin bittik` diyen, kucuk yatirimci yeniden borsaya umutla bakmaya basladi. Fakat ne yazik ki borsa ozellikle hizli yukselislerinde bu umudu kullanmaya hazir `kurtlar sofrasi` ozelligini de yitirmiyor. `Kurtlar sofrasinda tahta yapanlar` artik isin teknik kismina da buyuk onem veriyor. Bir kac yil oncesine kadar tahta yapmak icin `Sirket soyle yapacak, hisse fiyati da suraya gelecek` demek yeterli olurdu. Simdi ise kurtlar daha organize calisip, endeksin dustugu yerde hisse senedine duzeltmesini de yaptiriyor. Boylece `teknigi duzelen` hisse yatirimcilarin begenisine sunuluyor. Bu kurtlarin son yukselis sirasinda kullandiklari hisse senetlerinden biri, belki de en cok goze carpani, Hektas hisse senedi. Once bu hissenin hareketine bir bakalim. 1999 yilbasinda fiyati 960 lira olan bu hisse senedi 27 Nisan 1999`da 1625 liraya kadar yukselip, 31 Agustos`ta da 828 liraya kadar gerilemis. Istanbul Borsasi`nin cilgin yukselisinin basladigi Kasim ayina gelene kadar da Hektas hisse senedinde pek bir hareket gozlenmiyor. Genelde yilbasindan bu yana surdurdugu yatay ve sinirli yukselis hareketine devam ediyor. Isin ilginc yani ise Kasim ayindan sonra basliyor. Borsanin neredeyse butun hisse senetleriyle birlikte hizla yukseldigi ve insanlarin satin alacak hisse senedi bulamadii bu zaman dilimi icinde Hektas baska bir dunyadaymis da yatirimcilarin gozunden uzak kalmis gibi yatay seyrini surduruyor. hisse senedinin Kasim ayindan Aralik ayina kadar 1142 liradan 1250 liraya kadar yukselirken sadece yuzde 9`luk bir deger artisi yasiyor ayni sure icinde IMKB 100 endeksi`nin getirisi yuzde 35 olmus. Endeksin iyice hizlandigi aralik ayinin ilk yarisinda da Hektas pek parlak bir seyir izlememis. hisse senedi bu sure icinde sadece 1724 liraya kadar cikabilmis. Ardindan da sanki birden bire bir sihirli degnek dokunmus gibi ziplayan hisse senedi, 24 Aralik`ta 4150 liraya kadar yukselmis. Daha sonra 11 Ocak`ta 3350 liraya kadar inerek `duzeltmesini` de yapan Hektas, dun yuzde 16.4 deger kazandi. Elbette kurtlarimiz isin hikayesini de unutmamis. Sirketin gecen yil acilan Urfa Fabrikasi`nin GAP bolgesi ciftcilerinin en buyuk tedarikcisi olacagi ve sirkete onemli bir nakit girisi saglayacagi, bu nakitin de 2000 yilindan itibaren sirket bilancosuna yansiyacagi soyleniyor. Bu kadar teknik calisan oyuncunun kim oldugu ise piyasada sir degil. Simdilik bu oyuncunun `aile icinde hareket etmeyi seven, aileden biri` olugunu soylemekle yetinelim. (YENI BINYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.