Para, ımkb Ile Doviz Arasinda.

20.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz hafta memurmaaslarindaki belirsizlik ve mevduat ile kredi faizlerindeki indirim nedeniyle para, repo ve bonodan uzaklasti. Hafta sonuna dogru IMKB Endeksi`nin yukselisi paraya yon kazandirdi. Ancak dovizde de hareketliligin olmasi onumuzdeki hafta icin yatirimciya alternatif olacak. Bankalarin buyuk bir hevesle aldiklari 6 Ocak vadeli bono kagidi piyasaya ciktigi andan itibaren yatirimcisina zarar ettirdi. Birkac bankanin buyuk karlar elde edecegine inanarak girdigi ihaleden hayal kirikligina ugramasi ve memur maaslarindaki belirsizlik bonoya olan guveni sarsti. Cunku bankalarin bu kagittan zarari 2.5 trilyon liraya ulasti. Finans cevrelerine gore, bu hafta para piyasalarinda Turk Lirasi acisindan rahat bir hafta olacak. Cunku, gectigimiz hafta icerisinde Hazine`nin acikladigi aylik programa gore 24 Temmuz`da bir yillik tufe ihalesi duzenlenecek. Yine ayni cevrelere gore, Hazine bu ihalede ne kadar satis yapacagini ilan etmese de daha onceki ihalelerde itfa rakamindan daha fazla borclandi. Bu sebeple 24 Temmuz`da yapilacak bir yillik tufe ihalesinde de 28 Temmuz`daki itfa rakamindan daha fazla borclanma ihtimali yuksek goruluyor. Yatirimcinin dusuk faizli kredi almaya basladigini kaydeden bankacilar, bu durumda bankalarin kullandirdigi kredilerin hacminin arttigini, bununda kredilerde islem hacminin artmasi ile repo piyasasiyla da paralellik gosterdigini soyledi. Bankacilara gore, repoda oranlar gectigimiz haftaki yukselisi bir kenara birakip bu hafta icinde 40 ile yuzde 60 arasinda islem gorecek. Bu arada bankalarin sahip olduklari menkul degerler 26 Haziran itibariyle 3.9 katrilyon liraya ulasarak, 100 trilyonliralik bir genisleme gozlendi. Bu genisleme hazine`nin haziran ayinda devmet tahvili yoluyla yogun olarak borclanmasi ve repo hacmindeki daralmanin etkisiyle oldu. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.