Pencere Enflasyonu.

01.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yilda 600 bin yeni konutun insaedildigi ve 7 milyona yakin PVC (plastik) pencerenin kullanildigi Turkiye, bu alanda buyuk bir rekabete sahne oluyor. Pazarda su anda 50`ye yakin marka bulundugunu soyleyen Pimas Genel Mudur Yardimcisi Nejat Cetin, 2000 yilinin ikinci yarisindan itibaren insaat sektorunde islerin acilmasiyla birlikte bu sayinin 100`e cikacagini belirtti. Marka coklugunun `pazarin karli gorunmesi`nden kaynaklandigini ifade eden Cetin, `Gecen yil haziran ayina kadar sektorde isler cok iyiydi. Ancak once ekonomik kriz ardindan gelen deprem tum isleri bozdu. Kasimda deprem bolgesinde 55 bin tane kalici konuta iliskin ihale acilmasi planlaniyor. Bu gelisme belki piyasayi bir parca hareketlendirir` dedi. Pimas yilda 30 bin ton PVC uretebilecek kapasitesi olmasina ragmen kriz nedeniyle 22-23 bin tonluk uretim yapabiliyor. Gecen yil 21 trilyon lira ciro yapan Pimas, bu yil 30 trilyon liralik ciro hedefliyor. Turkiye`de PVC (plastik pencere) uretimini Pimapen markasiyla ozdeslestiren Pimas`in basi taklitcilerle dertte. Pimapen markasini yerlestirmek icin 17 yilda 50 milyon dolarlik reklam ve tanitim harcamasi yaptiklarini soyleyen Nejat Cetin, `Bunun sonucunda bugun Turkiye`de en fazla taninan PVC markasi olduk. Pencerelerini PVC yaptiracak 100 tuketiciden 89`u pimapen`i tercih edecegini soyluyor. Oysa pazar payimiz yuzde 29. Demek ki tuketici bizi baska penlerle karistiriyor` diye konustu. Cetin`e gore bazi tuketiciler tum PVC markalarini Pimapen olarak degerlendiriyor. `Tuketici baska pen yaptirmis halbuki o Pimapen yaptirdigini saniyor` diyen Cetin, bu durumda sikayetlerin direkt olarak kendilerine geldigini anlatti. Pimas Genel Mudur Yardimcisi Cetin aldiklari 11 sikayetin ancak bir tanesinin kendi urunlerine, digerlerinin ise rakip urunlere ait oldugunu belirtti. Cetin uretimlerinin yuzde 18`ini Almanya, Ingiltere, Tunus ve Romanya`ninda aralarindabulundugu 25 ulkeye ihrac ettiklerini ifade ederek, `Urunlerimizi yurtdisinda rahatca satabilmek icin yedi degisik kalite belgesi aldik` dedi. Sektordeki kalitesiz uretim buyukleri harekete gecirmis durumda. Pazardaki buyuk PVC pencere ureticileri daha kalitel ibir uretim isaglamak icin derneklesmeye gidiyor. Dernegin kuruluculari Pimapen, Egepen, Pakpen, Esenpen, Firatpen, Winsa ve Plaspen. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.